Δε ξέρουμε αν είσαι το κορίτσι που αγαπάει τα οργανικά, το κορίτσι που δε μπορεί να ζήσει χωρίς κουρκουμά γιατί θέλει να προσέχει την υγεία της περισσότερο από ο,τιδήποτε ή αν είσαι αυτή που έχει όρεξη να δοκιμάσει ότι καινούργιο θα της προταθεί. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις εμείς θα σου προτείνουμε το Mushroom latte και είμαστε σίγουρες ότι θα το λατρέψεις.

To mashroom latte είναι το καινούργιο αγαπημένο σου ρόφημα
willfrolicforfood.com

Ακόμη κι αν είσαι φαν του “οργανικού παιχνιδιού” μάλλον αυτό δε θα το έχεις δοκιμάσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμη και στην ιδέα έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι. Ας το πιάσουμε από την αρχή. Στη φύση υπάρχουν περισσότερα από 10.000 είδη μανιταριών, το καθένα με τις δικές του βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Φυσικά, πολλά από αυτά είναι μια εξαιρετική πηγή χαλκού, καλίου και φυτικών ινών. Εμάς πάντως μας ακούγεται τέλειο.

Δες ακόμη: Κουρκουμας: το μπαχαρικο για μακροζωια

Για αρκετούς αιώνες, λοιπόν, τα μανιτάρια ήταν ένα βασικό στοιχείο στην ανατολική ιατρική για τα εξαιρετικά οφέλη τους στην υγεία. Τα μανιτάρια Shitake χρησιμοποιήθηκαν στην Ιαπωνία ως εναλλακτική και συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο χάρη στις ευεργετικές τους ιδιότητες στο ανοσοποιητικό σύστημα. Από την άλλη τα μανιτάρια Reishi είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους καθώς και για την ικανότητά τους να προστατεύουν τον οργανισμό έναντι σε ασθένειες του ήπατος. Για να πάρεις όλα τα ευεργετικά οφέλη των μανιταριών, λοιπόν, θα πρέπει να τα μαγειρέψεις και να τα εκθέσεις σε αρκετή θερμότητα.

Γι’ αυτό το latte είναι η κατάλληλη επιλογή. Πώς; Βράσε τα μανιτάρια μαζί με γάλα καρύδας, λίγη βανίλια και μαύρο ρύζι.

Ο οργανισμός σου θα το λατρέψει.