Είναι η Μαίρη Ρετσίνα και είναι 145 διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Και τα κάνει όλα σωστά.

Η ίδια λέει “είμαι ραδιοφωνική παραγωγός, εκφωνήτρια, παρουσιάστρια, επίδοξη ταξιδιώτης και ενίοτε αρθρογράφος βιωματικών κειμένων” και συμπληρώνει “Τους τελευταίους μήνες έχω κάνει ένα βήμα πίσω από όλους τους επαγγελματικούς μου στόχους ώστε όταν αρχίσω ξανά να τους υλοποιώ να θυμηθώ να το διασκεδάσω κιόλας.”

Πώς θα περιέγραφες το style σου με τρεις λέξεις;

Το στυλ μου είναι αυτή η κοπέλα που ανοίγει τις ντουλάπες της και βλέπει μόνο μαύρο, άσπρο και γκρι, μπαίνει επί τούτου στη διαδικασία να ψωνίσει οτιδήποτε με χρώμα και καταλήγει με ότι βγαίνει σε μαύρο, άσπρο και γκρι. Θα το πω ”urban minimal” αλλά οριακά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ” modern emo”.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Retsina (@marryretsina)

Πώς θα περιέγραφες την πόλη σου με τρεις λέξεις;

Ιερή, Εύθραυστη, Ξεχασιάρα.

Ποια είναι τα go-to brands για σένα;

Χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν τα ελληνικά brands μεγαλώνουν και ωριμάζουν, δημιουργούν μοναδική ταυτότητα και χτίζουν πιστό κοινό το οποίο αγκαλιάζει τη φιλοσοφία κάθε συλλογής. Στηρίζω, αγαπώ και ανυπομονώ για ότι νέο έρχεται από το The Workshop World  -για εξαιρετικής ποιότητας χειροποίητα παπούτσια, τσάντες και πανέμορφα πλεχτά – την Collectiva Noir  – για διαχρονική αισθητική και γυναίκες που αποδέχονται τη μαγεία τους – και τα Meer Jewelry για minimal σχεδιασμό και ένα τσικ νοσταλγίας.

Ποια είναι τα go-to spots της πόλης για σένα;

Όλα τα παλιά bar της Αθήνας, εκεί που υπάρχει μια διάχυτη απλότητα, αληθινές ιστορίες και ”σκέτα” ποτά.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Retsina (@marryretsina)

Πώς το ότι ζεις στην Αθήνα έχει επηρεάσει τις στυλιστικές επιλογές σου;

Δυστυχώς, άργησα πολύ να ”απελευθερωθώ” στυλιστικά ακριβώς επειδή μεγάλωσα στην Αθήνα και μέσα στο κοινωνικό στερεότυπο του αποδεκτού. Εξού και θυμάμαι ότι στο Λύκειο μια συμμαθήτρια μου είχε αποβληθεί επειδή φορούσε μια πολύ έντονη λαχανί, κολλητή καμπάνα με φούξια κύκλους και κίτρινες πιτσιλιές.

Δεν ”χωρούσε” η διαφορετική στυλιστική επιλογή της στη μικρή μας κοινωνία. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να καταλάβω ότι το style είναι η προσωπική μας έκφραση, είναι τέχνη, είναι χαρακτήρας, είναι το μέσο μας για διάλογο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στοιχείο από το «αθηναϊκό στυλ» σου;

Δεν θεωρώ ότι έχω ”αθηναϊκό στυλ” αλλά προσωπικό στυλ. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου στυλιστικά στοιχεία είναι τα oversized blazers και τα old school t-shirts με μπάντες.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Retsina (@marryretsina)

Τι θα ‘’πειράξεις’’ το 2021 στην εικόνα σου;

Θα ήθελα να ”πειράξω” το 2021, όχι την εικόνα μου.

Τι θα άλλαζες ευχαρίστως στην πόλη;

Ευχαρίστως θα ξήλωνα όλα αυτά τα σάπια, χειριστικά ανθρωποειδή με τις ναρκισσιστικές διαταραχές που βασιλεύουν σε θέσεις ισχύος και δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν, να φτιάχνουν κανόνες και νόμους, να δημιουργούν πεποιθήσεις και να αφήνουν πίσω τους τραυματισμένους ανθρώπους. Α! μη ξεχάσω και εκείνα τα 80’s πλακάκια που θα μπορούσαν να γίνουν η αφορμή επιληπτικού επεισοδίου της ίδιας της αισθητικής.

Τι είναι style για σένα;

Φωνή.

featured photo: Μαίρη Ρετσίνα