Αν με ρωτούσε κανείς στα 4 μου τι ήθελα να γίνω, οι απαντήσεις που έδινα σίγουρα δεν μπορούν να γραφτούν δημόσια. Σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, όμως, λίγα χρόνια αργότερα υπήρχε ένα τετράχρονο που ήδη είχε ξεκινήσει καριέρα. Η Marsai Martin ξεκίνησε πριν μια δεκαετία να ασχολείται με την υποκριτική, για να φτάσει φέτος στα 14 της να είναι παραγωγός της πρώτης της ταινίας.

Το κοινό την γνώρισε πριν μερικά χρόνια μέσω της σειράς Black-ish όπου παίζει το ένα από τα δίδυμα αδέρφια μια μεγαλοαστής οικογένειας Αφροαμερικανών που ζουν σε μια “λευκή” γειτονιά. Μπορεί να πρόκειται για ένα απλό sitcom, ωστόσο βγαίνουν στην επιφάνεια θέματα κοινωνικά, φυλετικά, αξιών κ.λπ. Πολύ πριν από αυτό όμως η Marsai Martin είχε ήδη συμμετάσχει σε δεκάδες διαφημίσεις και καμπάνιες. Ήταν το πρόσωπο που λάτρευαν όλοι οι φωτογράφοι και οι εταιρείες.

Βλέποντας την ταινία Βig με τον Tom Hanks, όπου ένα 12χρονο αγόρι ξυπνάει μια μέρα ως 30άρης, της ήρθε η ιδέα για μια ταινία με το όνομα Little. Σε αυτή την περίπτωση μια επαγγελματίας μεγαλώνοντας γίνεται όλα όσα δεν ήθελε να είναι ούσα μικρή. Ποτέ δεν φανταζόταν τον εαυτό της έτσι, οι καταστάσεις όμως την οδήγησαν να γίνει το πιο bossy boss που ξέρεις. Έτσι πέφτει θύμα μιας κατάρας που την κάνει να γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω και να γίνει ένα 13χρονο κορίτσι. Η ταινία μπορεί να μην είναι ακριβώς πρωτότυπη, μιας και δεν είναι η πρώτη τέτοια ιστορία που βλέπουμε. Μπορεί να μη γελάσεις καν βλέποντας την, απλά να εξοργιστείς με το attitude όλων των χαρακτήρων. Πρόκειται όμως για το προσωπικό success story της Marsai Martin και αυτό δεν μπορείς να το αγνοήσεις.

Η Marsai Martin αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο όταν μιλάμε για executive producer
variety.com

Με βάση τα όσα ξέρουμε σήμερα για τα δεδομένα του κινηματογράφου, το να μπαίνει ένα 14χρονο κορίτσι – σχεδόν 15 όπως επισημαίνει η ίδια- στον χώρο αυτό, δεν περνά απαρατήρητο. Δεν είναι μόνο το ότι κατάφερε να δημιουργήσει τελικά την ταινία που ονειρεύτηκε. Είναι κυρίως το ότι έκανε κάποιους πολύ μεγαλύτερους της να κάτσουν και να την ακούσουν σοβαρά. Όπως επίσης το ότι οι έγχρωμες γυναίκες – και τα κορίτσια – έχουν λόγο και σε αυτόν τον χώρο και σε όλους τους άλλους.

Πέρα από το Little, που είναι πλέον πραγματικότητα, η Marsai Martin ονειρεύεται και μια ταινία της Marvel. Ασχολείται όμως και με πράγματα της ηλικίας της αν απορείς. Έχει αποδείξει όμως μέχρι στιγμής ότι ό,τι κι αν ονειρευτεί το καταφέρνει. Όλο αυτό είναι ίσως αποτέλεσμα και της αισιοδοξίας αλλά και της δημιουργικότητας της γενιάς της. Έχει συνειδητοποιήσει ότι ζει σε μια εποχή χωρίς τεχνικούς και υλικούς περιορισμούς και το εκμεταλλεύεται με καλό τρόπο. Γι’αυτό και όσοι συνεργάζονται μαζί της ήδη πιστεύουν ότι μια μέρα θα δουλεύουν για εκείνη.


Featured Image: vox.com