Η Γεωργία είναι Αρχιτέκτων, γεννήθηκε στην Κοζάνη, τελειώνει τις σπουδές της στη  Θεσσαλονίκη, αγαπάει την Ισπανία και τη γυμναστική, αλλά κυρίως λατρεύει τη ζωγραφική.

Από μικρή, όποτε κατάφερνε να ξεκλέψει λίγο χρόνο, ζωγράφιζε. Το ίδιο κάνει και τώρα που μεγάλωσε. « Άλλες φορές βρίσκω χρόνο, άλλες όχι, αλλά αν υπάρχει μία περίοδος που ζωγραφίζω συνέχεια, αυτή είναι το καλοκαίρι.»

μαριποζα1

Αυτό το καλοκαίρι έγινε για εκείνη και τη ζωγραφική της ακόμα πιο δημιουργικό.  «Μετά τις διακοπές, ενώ ξεκουραζόμουν στο πατρικό μου, βρήκα μερικά μπουκάλια της μαμάς και σκέφτηκα … «ας κάνω κάτι με αυτά»!  Για να μην τα πολυλογώ, κάπως έτσι ξεκίνησε η Μαριπόζα!»

Τι είναι η Μαριπόζα; Αν ρίξετε μια ματιά εδώ Θα καταλάβετε αμέσως!

http://maripoza.gr/

Η Γεωργία αγοράζει γυάλινα σκεύη καθημερινής χρήσης και με ειδικές τεχνικές ζωγραφίζει πάνω τους.

Τα σχέδια της Μαριπόζα λαμβάνουν πάντα υπόψη τους τις ανάγκες, τον χαρακτήρα και τις επιθυμίες των πελατών της. Γεννιούνται από τη φαντασία της Γεωργίας και εξελίσσονται ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση.

 μαριποζα2

Θεματολογία.

Ανθρώπινες φιγούρες άλλοτε αφαιρετικές, άλλοτε περιγραφικές. Κορίτσια που κολυμπούν σε γυάλινα βάζα, ζευγάρια που χορεύουν σε πορσελάνινες κούπες, υπερήρωες που σκαρφαλώνουν σε διάφανα μπουκάλια. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που ζωντανεύουν πάνω στα σκεύη της. Πέρα, όμως, από τους ολοζώντανους πρωταγωνιστές της, η Γεωργία λατρεύει να γεμίζει τις δημιουργίες  της με λέξεις και γράμματα…

Τα θέματά της έχουν πάντα μια δόση ευτυχίας. «Ό,τι σχεδιάζω θέλω να έχει ευχάριστο περιεχόμενο.» Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι όμορφο. Αρκεί να έχει πλάκα! «Γιατί τα ποτήρια, τα μπουκάλια και όλα αυτά τα σκεύη που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι ωραίο να μας φτιάχνουν τη διάθεση.»

Η Γεωργία συμβουλεύεται πάντα τους γύρω της όσον αφορά τα θέματα που αναπαριστά στη δουλειά της. «Έχει πλάκα κυρίως όταν ακούς tips από ανθρώπους που δεν το περιμένεις! Μάλιστα, στο σχέδιο με τις κολυμβήτριες, ήταν ιδέα του μπαμπά μου να ζωγραφίσω τον βυθό της θάλασσας στον πάτο του σκεύους! Πέρα από τον ίδιο, ρωτάω όλο το σόι (χαχα), ρωτάω τους φίλους μου, αλλά και όλους όσους κάνουν τις παραγγελίες. Πολλούς,  τέλος πάντων ! Μου αρέσει αυτή η διαδικασία γιατί έτσι βελτιώνομαι!»

 μαριποζα3

Όνομα.

Το όνομα γεννήθηκε από την ίδια τη θεματολογία. «Τα πρώτα μου σχέδια, λόγω καλοκαιριού, αναπαριστούσαν κολυμβήτριες! Μαριπόζα στα ισπανικά σημαίνει πεταλούδα, που είναι ένα από τα τέσσερα στυλ κολύμβησης!»

Μιας και αγαπά την Ισπανία, η Γεωργία είχε έναν ακόμη λόγο να επιλέξει μια λέξη με ισπανική προέλευση.

 Την ευχαριστούμε για την όμορφη συνέντευξη που μας χάρισε.

Facebook Page:

https://www.facebook.com/pages/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%8C%CE%B6%CE%B1-Maripoza/336952269803508?fref=ts