Η Μαρία Παπιδάκη ξέρει τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει έναν καλό ραδιοφωνικό παραγωγό

Η Μαρία Παπιδάκη ξέρει τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει έναν καλό ραδιοφωνικό παραγωγό

Η Μαρία Παπιδάκη είναι η ραδιοφωνική παραγωγός που σου προσφέρει καθημερινά αυτό που αποκαλείς "μουσικάρες". Την ακούς κάθε πρωί στον Best 92,6 και την αναγνωρίζεις από τη σχεδόν ανησυχητικά μεταδοτική θετική διάθεση, από τη χαρακτηριστική φωνή και τη μοναδική επαφή της με τους ακροατές. Στο μεταξύ, κάθε φορά θες να την ευχαριστήσεις για το δίωρο που σου κράτησε συντροφιά. Πριν δώσει τη σκυτάλη στον Κώστα Γιαννακίδη.

Είχαμε τη χαρά να της κάνουμε κάποιες ερωτήσεις. Τι διαπιστώσαμε; Ότι και στην "κανονική" ζωή, είναι το ίδιο ανεπιτήδευτα cool όσο και στο ραδιόφωνο.

Πώς ξεκίνησε αυτή η στενή σχέση που έχετε αναπτύξει με τη μουσική; Κατ’επέκταση, πώς ξεκίνησε και η πορεία σας στο ραδιόφωνο;

Η σχέση μου με τη μουσική αλλά και το ραδιόφωνο ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Κάνω εκπομπές από τα 17 μου, μαθήτρια ούσα. Νιώθω πολύ τυχερή γι αυτό! Κατάγομαι από την Κρήτη και από μικρή μυήθηκα στην παραδοσιακή μουσική του νησιού ως χορεύτρια στο Λαογραφικό Όμιλο Χανίων. Όμως μου κέντριζε το ενδιαφέρον η μαύρη μουσική κι έτσι για να καλύψω τα κενά μου, ξεκίνησα να εργάζομαι σε ένα δισκοπωλείο. Αυτό ήταν. Κόλλησα! Εν παραλλήλω, έψαχναν παραγωγούς σε ένα ραδιόφωνο, πήγα με τη σιγουριά της νιότης, πήρα τη δουλειά και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Μετά από δίωρη, καθημερινή ραδιοφωνική επαφή και dj-ing, αλήθεια, έχετε την όρεξη να ακούσετε μουσική μέσα στη μέρα όταν δεν εργάζεστε;

Ερώτηση που χτυπάει φλέβα! Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν έχω και πολλή όρεξη, βουίζουν τα αυτιά μου κι έτσι επιλέγω να απέχω κάποιες ώρες για να καθαρίσει το μυαλό και να μου λείψουν και πάλι οι μουσικές.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που βρίσκονται πάντα γύρω από την κονσόλα όταν κάνετε εκπομπή;

Αλήθεια είναι σαν να με παρακολουθείτε. Έχω πάντα ακριβώς δίπλα στην κονσόλα το πρωί που κάνω εκπομπή τρία πράγματα και αυτά είναι ο καφές μου,το κινητό μου και το λιπ γκλος μου.

Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη ραδιοφωνική στιγμή σας μέχρι τώρα και ποια η πιο δύσκολη;

Η πιο ευτυχισμένη μου στιγμή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη στιγμή της επανεκκίνησης του σταθμού τον Ιανουάριο του 2016, που υποδέχτηκα ξανά το υπέροχο κοινό μας μετά από τρία χρόνια σιωπής, λόγω λάθος οικονομικών χειρισμών του μέχρι τότε ιδιοκτήτη, Αντώνη Λυμπέρη. Η πιο δύσκολη φυσικά είναι η στιγμή που κατάλαβα ότι πάμε για κλείσιμο το Νοέμβριο του 2012, αν και ουσιαστικά δεν προλάβαμε να αποχαιρετήσουμε τον κόσμο μας, μια ωραία πρωία απλά δεν μας άφησαν να κάνουμε εκπομπή. Όμως το ξέραμε για κάποιο καιρό, ήταν ζήτημα χρόνου και το δικό μας κλείσιμο μετά την κήρυξη πτώχευσης του ομίλου Λυμπέρη στον οποίο ανήκαμε τότε. Σημειωτέον ήμασταν η μόνη κερδοφόρα επιχείρηση του.

Τι σημαίνει ο Best 92,6 για εσάς;

Ο Best 92,6 είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και η πιο πιστή μου σχέση μέχρι τώρα. Βρίσκομαι εκεί από την αρχή της σύστασής του, προερχόμενη από τον θρυλικό Klik FM με όλη την υπέροχη ομάδα μας. Ο σταθμός εκφράζει απόλυτα τη στάση μου για τη ζωή. Ήταν και θα είναι πάντα ένας σταθμός ελεύθερος μουσικά με ένα μοναδικό δέσιμο με τους ακροατές του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είμαστε πρώτοι από όλους στον ημερήσιο μέσο όρο ακρόασης και με διαφορά. Ευχαριστούμε τους ακροατές μας για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια!

 

Τι κάνει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό επιτυχημένο;

Επιτυχημένος είναι όποιος επαγγελματίας από όλους τους χώρους καταφέρει να έχει διάρκεια και αποδοχή. Για να τα πετύχει αυτά ένας ραδιοφωνικός παραγωγός θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ενημερωμένος πολύπλευρα, να μη φοβάται να εκφραστεί με ειλικρίνεια στο μικρόφωνο  ή να προτείνει «αντισυμβατικές»μουσικές, να διαθέτει πάθος, όραμα και σίγουρα χιούμορ! Βέβαια η επιτυχία τη σήμερον ημέρα δε συμβαδίζει με τις οικονομικές απολαβές, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα...

Τι θα αλλάζατε στο σημερινό ραδιόφωνο;

Στο σημερινό ραδιόφωνο θα άλλαζα σίγουρα την υποχρεωτική playlist που παίζουν πλέον όλα τα επίγεια ραδιόφωνα και έχει καταστήσει τους παραγωγούς άβουλους και υποταγμένους. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για περισσότερο κέρδος από πλευράς των επιχειρηματιών παίζοντας δοκιμασμένα κομμάτια, αλλά κάπως έτσι χάνεται το όραμα που λέγαμε και πριν. Στον Best 92,6 παίζουμε ελεύθερα και αυτό μας προσδίδει αυτή την έξτρα γοητεία και υπεραξία που έχουμε ως ραδιόφωνο. Ευτυχώς οι ακροατές μας το αντιλαμβάνονται και μας επιβραβεύουν. Τους ευγνωμονούμε για αυτό!

Με ποιο τραγούδι έχετε συνδέσει μια πολύ αγαπημένη και ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σας;

Το κομμάτι που αγαπώ να ακούω και είναι όντως συνδεδεμένο με πολλές -και όχι- μια σημαντικές προσωπικές μου στιγμές είναι το Suspicious Minds του Elvis Presley.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.