Είτε ψάχνεις έναν τρόπο να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα, είτε απλά να καλύψεις την αϋπνία δίνοντας λάμψη στο βλέμμα σου, αυτό το άρθρο είναι αυτό που ψάχνεις.

Ανακαλύψαμε έξι εύκολα makeup tricks για πετύχεις το εφέ που κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο μεγάλα, αποφεύγοντας τις πολλές και βαριές στρώσεις mascara.

#1 Δημιούργησε μια τέλεια βάση

Για να πετύχεις μεγάλα, φωτεινά μάτια χωρίς κόπο, πρέπει να ξεκινήσεις με την ενυδάτωση τους. Μια κρέμα ματιών καφεΐνης δίνει αμέσως έναν πιο φρέσκο ​​τόνο δέρματος και συσφίγγει φυσικά την περιοχή, προσφέροντάς σου την τέλεια βάση για να «δουλέψεις». Είναι ένα μικρό θαύμα σε ένα βάζο.

#2 Γύρισε τις βλεφαρίδες σου

Το ειδικό εργαλείο (eyelash curler) που γυρίζει τις βλεφαρίδες σου είναι απαραίτητο. Αν αφήσεις τις βλεφαρίδες σου χωρίς γύρισμα, μπορεί  να δημιουργήσουν σκιές που κάνουν τα μάτια σου να μοιάζουν μικρότερα απ’ ότι είναι. Χρησιμοποίησε ένα eyelash curler πριν βάλεις mascara (προσεκτικά), από τις ρίζες προς τις άκρες.

#3 Δώσε φως στις εσωτερικές γωνίες

Το να δώσεις φως στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου, είναι το καλύτερο trick για να τα κάνεις να μοιάζουν μεγαλύτερα. Χρησιμοποίησε ένα shimmer μολύβι ματιών, στην εσωτερική γωνία, ακριβώς δίπλα στη μύτη σου. Αυτή η περιοχή είναι επιρρεπής σε μαύρους κύκλους και σκιές, οπότε έτσι ακριβώς φαίνεσαι πιο ξύπνια.

#4 Χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμες σκιές

Οι ανοιχτές σκιές ματιών «ανοίγουν» τα μάτια. Επίλεξε χρώματα όπως ροζ, μπεζ, λευκό και μπεζ, σβήνοντας τις στα εξωτερικά άκρα με έναν πιο σκούρο τόνο για να δώσεις βάθος χωρίς να κρύβεις και να συρρικνώνεις τα μάτια. Παίξε με τα χρώματα της άνοιξης και μην φοβάσαι να δοκιμάζεις φωτεινές αποχρώσεις.

#5 Ψεύτικες βλεφαρίδες

Ακούμε συχνά ότι οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν. Προτίμησε ελαφρύτερα, λιγότερο δραματικά στιλ και με την εξάσκηση θα τα καταφέρεις, ακόμη και αν προτιμάς μια πιο φυσική εμφάνιση.

#6 Άσπρο eyeliner

Όλοι έχουμε ένα μαύρο eyeliner, αλλά ποιος χρησιμοποιεί το λευκό; Κι όμως είναι ένα πραγματικό μυστικό για να φωτιστούν τα μάτια. Απλώς εφάρμοσε κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων για να δεις άμεσο αποτέλεσμα.

featured photo: Unsplash/@anniespratt