Η επανάσταση ξεκίνησε κι ελπίζουμε να δυναμώσει, να εξαπλωθεί και να καταρρίψει επιτέλους όλα αυτά τα στερεότυπα ομορφιάς και τα «πρέπει» που ακολουθούν τις γυναίκες! Ναι, η beauty editor τα λέει αυτά!!! Γιατί η ομορφιά δεν είναι το contouring κορίτσια. Η ομορφιά είναι συναίσθημα! Πρέπει να νιώθεις για να φαίνεσαι ακαταμάχητη!

Make Up Free Movement Savoir Ville

Μια απο τις λίγες διασημότητες που πρωτοστάτησε στο #makeupfree κίνημα είναι η Alicia Keys. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην US Vogue δήλωσε πως δεν θα ξαναφορέσει makeup. Υποστηρίκτριες σε αυτή την απόφαση βρήκε τις Susan Sarandon, Zendaya και Lorde, οι οποίες ήδη έχουν γεμίσει τον λογαριασμό τους στο Ιnstagram με θαρραλέες #makeupfree φωτογραφίες.

Όπως δήλωσε η Alicia Keys “Δεν θέλω να καλύπτομαι πια. Δεν θέλω να κρύβω ούτε το σώμα μου, ούτε το πρόσωπό μου, ούτε την ψυχή μου, ούτε τις σκέψεις μου, ούτε τα συναισθήματά μου. Τίποτε!» Και πόσο συμφωνούμε! Μα υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση απο το καθαρό πρόσωπο που αναπνέει και καθρεφτίζει το αληθινό μας «είναι»?

 Στη συνέχεια η Alicia Keys φωτογραφήθηκε #makeupfree, να ακτινοβολεί φρεσκάδα, μετά απο το γυμναστήριο. «Νιώθω όμορφα, όταν νιώθω δυνατή. Νιώθω άνετα όταν είμαι ο εαυτός μου και ξεκάθαρη για το ποια είμαι, που πάω και τι θέλω να καταφέρω. Κι όταν το καταφέρνω νιώθω πραγματικά όμορφη!!»

To #makeupfree κίνημα έρχεται σε συνέχεια της #natural_beauty τάσης στο μακιγιάζ όλο τον προηγούμενο χρόνο. Το μακιγιάζ κινήθηκε σε φυσικούς τόνους, αποφεύγοντας το βαρύ και έντονο drama look. Οι γυναίκες το υιοθέτησαν και απενεχοποιήσαν πρώτα οι ίδιες την φυσική τους ομορφιά. Οι φακίδες, οι ρυτίδες, τα σημάδια, έγιναν μέρος της προσωπικής, μας μοναδικής ομορφιάς!!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Alicia Keys, “ [..] ένα απο τα πράγματα που με κούρασαν είναι το πόσο εμείς οι γυναίκες πιεζόμαστε απο τα στερεότυπα και πιστεύουμε πως πρέπει να είμαστε αδύνατες, ή sexy, ή επιθυμητές, ή τέλειες!  Με κούρασε η συνεχής κριτική των γυναικών. Τα στερεότυπα που μέσα απο όλα τα μέσα μας επιβάλλουν και μας κάνουν να πιστεύουμε πως ένα κανονικό μέγεθος, δεν είναι κανονικό, πόσο μάλλον ένα plus-size! Γιατί για να είμαι sexy πρέπει να είμαι γυμνή? Δεν αντέχεται όλο αυτό! Είναι αδύνατον!”

Και κάπως έτσι αποφάσισα πως θέλω να την κάνω φίλη μου! Θέλω εγώ και η Alicia να βγαίνουμε βόλτα και να τρώμε παγωτό. Το καλοκαίρι. Πριν βγούμε στην παραλία. Το βράδυ να βγαίνουμε έξω και να παραγγέλνουμε ότι πραγματικά λαχταράει το πεινασμένο στομαχάκι μας, και όχι να βοσκάμε συνέχεια δροσιστική πρασινάδα. Να βγάζουμε σέλφις χωρίς ίχνος makeup και το #wokeuplikethis να είναι αλήθεια.

Και να είμαστε λέει κι άλλες, πολλές!