Υπάρχουν εύκολοι αλλά και απλοί τρόποι ώστε να εξαφανίσεις το make up από τα ρούχα σου, με υλικά που σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου.

1. Με αφρό ξυρίσματος

Εάν έχεις λερώσει τα ρούχα σου με make up και αυτό συνέβη λίγο πριν φύγεις, τότε δοκίμασε να βάλεις στο σημείο του λεκέ αφρό ξυρίσματος. Ναι καλά άκουσες!

Άφησε τον αφρό να δράσει για λίγα λεπτά, πριν τον ξεπλύνεις με κρύο νερό. Εάν χρειαστεί επανέλαβε τα βήματα αυτά και ιδού, ο λεκές εξαφανίστηκε τόσο απλά. Δοκίμασέ το λοιπόν την επόμενη φορά που θα λερωθείς και να σαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα.

2. Με υγρό ντεμακιγιάζ (χωρίς λιπαρή σύνθεση)

Μπορείς να εξαφανίσεις έναν μικρό λεκέ από τα ρούχα σου, με ένα υγρό ντεμακιγιάζ. Σε καμία γυναίκα δεν λείπει από το σπίτι της ένα ντεμακιάζ, απλά πρόσεξε να μην έχει λιπαρή σύνθεση, διότι έτσι θα σου λεκιάσει περισσότερο το ρούχο σου και το λάδι δεν θα φεύγει καθόλου εύκολα. Ποια είναι τα βήματα λοιπόν; Ρίξε αρκετή ποσότητα και άφησέ το να μουλιάσει καλά. Στη συνέχεια, μετά από ένα τέταρτο αφαίρεσε το υγρό ντεμακιγάζ και ξέπλυνέ το όσο πιο καλά μπορείς.

3. Με υγρό απορρυπαντικό και οδοντόβουρτσα

Εάν τώρα, έχεις λερωθεί αρκετά και ο λεκές είναι μεγάλος τότε μόνο μία οδοντόβουρτσα και λίγο απορρυπαντικό θα σε βοηθήσουν για να τον εξολοθρεύσεις. Πάρε λοιπόν μία παλιά οδοντόβουρτσα, ρίξε απορρυπαντικό, λίγο νεράκι και βούρτσισε προσεκτικά το σημείο που έχεις λερώσει. Στη συνέχεια, άφησέ το να δράσει για περίπου δέκα λεπτάκια και μετά ξέπλυνε καλά. Άφησέ το να στεγνώσει ή εάν βιάζεσαι στέγνωσε το σημείο με ένα πιστολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και είσαι έτοιμη.