Τα ενοχλητικά μαύρα σημαδάκια ή σπυράκια δεν είναι καθόλου ελκυστικά. Στο μεταξύ, μόλις οι πόροι μας φράξουν από τη σκόνη του αέρα ή από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε επάνω τους, το πρόσωπό μας δείχνει κατευθείαν βαρετό aka δεν λάμπει και ακτινοβολεί υγεία.

Make a Switch- savoir ville

Μια λύση, ίσως και η πιο γνωστή είναι οι ταινίες (pore stripes), όπου μεν είναι αποτελεσματικές αλλά επίπονες. Μετά υπάρχουν τα scrubs που καθαρίζουν την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος χαρίζοντας φρεσκάδα. Και οι δύο παραπάνω λύσεις είναι η αρχή για ένα καθαρό δέρμα και σίγουρα δεν θα πρέπει να τα παραλείπετε!

Αν όμως το δέρμα σας χρειάζεται μία αλλαγή γιατί έχει συνηθίσει, αλλάξτε τη ρουτίνα σας και μία με δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μία μάσκα αργίλου (clay mask).

Από τα πολύ παλιά χρόνια ο άργιλος είναι γνωστός και συνήθιζε να χρησιμοποιείται γιατί έχει την ιδιότητα να καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και να απομακρύνει τις ακαθαρσίες και τη λιπαρότητα. Τέλος περιέχει σημαντικά μέταλλα που βοηθούν το δέρμα και το αναζωογονούν.

Αυτό που συμβαίνει όταν στεγνώσει η μάσκα πάνω στο δέρμα είναι να τραβάει οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στους πόρους και τους έχει “βουλώσει” με αποτέλεσμα να τους καθαρίζει καλά και να αποτρέπει την εμφάνιση σπυρακιών στο μέλλον.

Για τις κοπέλες που έχουν ξηρό δέρμα, όταν θα φορέσετε τη μάσκα καλό θα είναι να μην την αφήσετε να στεγνώσει τελείως, αλλά να την βρέχετε λίγο με νερό μέχρι να την αφαιρέσετε.

Make a Switch to fight blackheads

Ren Invisible Pores Detox Mask

Apivita Μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινη άργιλο

εικόνες: pinterest