Για τέσσερις μερίδες από τη μακαρονάδα με σκόρδο θα χρειαστείς περίπου τριάντα πέντε λεπτά και μερικά πολύ βασικά συστατικά που έχεις πάντα στο σπίτι.

Θα χρειαστείς:

6 σκελίδες σκόρδο 100γρ ελαιόλαδο 1/2 κούπας τριμμένη φρυγανιά 1/4 της κουταλιάς αποξηραμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά αλάτι 500γρ spaghetti 1 κουταλιά βούτυρο χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι 1/3 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα 1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς θα φτιάξεις τη μακαρονάδα:

Λιώσε 3 από τις 6 σκελίδες σκόρδου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία ζέστανε 3 κουταλιές λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο, τη φρυγανιά και την κόκκινη καυτερή πιπεριά. Σόταρε μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά και να αρωματιστεί από το σκόρδο, περίπου 3 λεπτά. Αφαίρεσε το μείγμα σε απορροφητικό χαρτί και σκούπισε το τηγάνι.

Ψιλόκοψε τις 3 υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε το spaghetti σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κράτησε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια όπως θα στραγγίζεις τα μακαρόνια. Στο μεταξύ, στο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε το για 2 λεπτά. Μόλις είναι όλα έτοιμα πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακάτεψε. Βάλε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και πασπάλισε με την παρμεζάνα. Πρόσθεσε το νερό που έχεις κρατήσει και ανακάτεψε καλά πάνω σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά.

Πασπάλισε με μαϊντανό και το μείγμα με τη φρυγανιά και το σκόρδο και ανακάτεψε καλά. Ιδανικά σέρβιρε αμέσως.

featured photo & recipe: PARKER FEIERBACH – www.delish.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η συνταγή για “not your average” κέικ λεμονιού