Τις διακοπές τις αγαπάμε όποιον μήνα και αν τύχουν. Είναι η ευκαιρία μας να περάσουμε όμορφα, να ξεφύγουμε λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να γίνει η επιθυμητή σε όλους μας αποσυμπίεση. Πότε όμως διαλέγουμε να πάμε; Παρακάτω μοιράζουμε μαζί σου 5 λόγους για τους οποίους ο Μάϊος είναι ο καλύτερος μήνας για τις διακοπές σου!
  1. Η φύση φοράει τα καλύτερα της

Τον Μάιο τα φυτά ανθοφορούν, τα τοπία είναι καταπράσινα και σε συνδυασμό με την ήπια θερμοκρασία, είναι η τέλεια εποχή για διακοπές στη φύση. Από περίπατους, κατασκηνώσεις, μέχρι και ορειβασίες, ο ήλιος είναι τόσος όσος πρέπει για να απολαύσουμε την ζέστη αλλά να μην καιγόμαστε, και οι εικόνες που μας προσφέρει η φύση πανέμορφες και απόλυτα ‘Instagrammable’!
  1. Τα πιο φρέσκα προϊόντα

Η καλύτερη εποχή για τα περισσότερα αγαπημένα λαχανικά και φρούτα της μεσογειακής διατροφής είναι ο Μάϊος, όπου μπορούμε να τα απολαύσουμε ολόφρεσκα. Η τομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και οι πιπεριές είναι όλες στην εποχή τους τον Μάιο και τι καλύτερο από το να απολαύσουμε στις διακοπές μας μια ολόφρεσκη δροσιστική χωριάτικη; Όσο για τα φρούτα, είναι η πιο σωστή εποχή για να απολαύσουμε ροδάκια, κεράσια και φράουλες!
  1. Ο πιο ευχάριστος καιρός

Παρόλο που αγαπάμε τον καλοκαιρινό ήλιο όλοι γνωρίζουμε πόσο κουραστικός μπορεί να γίνει, συμβάλλοντας στην κούραση μας, τον ιδρώτα και την κατάχρηση after sun! Οι ηλιαχτίδες τον Μάιο παραμένουν ήπιες κατά την διάρκεια του μήνα προσφέροντας μας ηλιόλουστες μέρες αλλά με θερμοκρασίες που είναι ιδανικές για πολλές ώρες στην παραλία, περιπάτους στην φύση, αλλά και για βόλτες στην πόλη επισκέπτοντας μουσεία και αξιοθέατα. Τα απογεύματα του Μαΐου είναι επίσης πολύ ευχάριστα, με δροσιά και αεράκι.
  1. Λιγότερος κόσμος, περισσότερος χώρος

Μιας που ο Μάϊος δεν φημίζεται ως μήνας διακοπών είναι και ο μήνας με τους λιγότερους επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Αυτό όμως για μας σημαίνει πως υπάρχει περισσότερος χώρος να απολαύσουμε τα μέρη που θα επισκεφτούμε. Τον Μάϊο βρίσκεις μικρότερες ουρές, λιγότερη βαβούρα και λιγότερες κρατήσεις!
  1. Χαμηλότερες θερμοκρασίες = χαμηλότερες τιμές

Ο Μάϊος είναι επίσης ο καταλληλότερος καιρός να βρεις καλές τιμές σε καταλύματα αλλά και σε δραστηριότητες μιας που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι υψηλές τιμές της περιόδου ακμής. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να κλείσεις ένα δωμάτιο με φοβερή σχέση ποιότητας και τιμής που σίγουρα δεν θα βρεις μέσα στο καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για εκδρομές, αλλά και για φαγητό και ποτό!