Το Παρίσι ήταν ανέκαθεν το βασίλειο της μόδας της καλής αισθητικής. Η νέα σειρά The New Look δεν έρχεται για να μας πει όσα ήδη γνωρίζουμε, αλλά για να ρίξει φως στις άγνωστες πλευρές των μεγαλύτερων οίκων μόδας της Γαλλίας, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Το The New Look χρονικά τοποθετείται μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Για τον 20ο αιώνα, η ίδρυση του οίκου Christian Dior αποτέλεσε σημείο αναφοράς στον κόσμο της μόδας. Ο μεγάλος μόδιστρος με τα καταπληκτικά σχέδιά του συνεπήρε όλο το κοινό, από την μία άκρη του πλανήτη ως την άλλη. Κι ενώ εκείνος ανέβηκε στο βάθρο του, γύρω του είχε να αντιμετωπίσει και άλλα σπουδαία ονόματα όπως ο οίκος Chanel, o Yves Saint Laurent, o Pierre Cardin και πολλά άλλα.

Το The New Look αναμένεται να έχει την μορφή ανθολογίας, όπου το κάθε μέρος θα επικεντρώνεται και σε έναν συγκεκριμένο ιστορικό οίκο μόδας. Η πρώτη σεζόν που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει, θα φέρει στο επίκεντρο το όνομα του Christian Dior. Τον ίδιο θα υποδυθεί ο Ben Mendelsohn, ενώ την Coco Chanel θα υποδυθεί η Juliette Binoche. Η μεγαλύτερη έκπληξη ίσως ήρθε όταν ανακοινώθηκε στο καστ και το όνομα της Maisie Williams, η οποία πρόκειται να υποδυθεί την Catherine Dior, τη μικρότερη αδερφή του Christian, στην οποία έχει απονεμηθεί ένα βασιλικό μετάλλιο για τη συνδρομή τους στους αγώνες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κόντρα ανάμεσα σε Dior και Chanel

Πρόκειται για μία σύγκρουση που συχνά δεν αναφέρεται στα media, ωστόσο οι γνώστες της υψηλής ραπτικής την ξέρουν καλά. Ο οίκος Dior ξεκίνησε την πορεία του με μία σειρά σχεδίων εμπνευσμένα από το ανδρόγυνο στυλ, κάτι που για χρόνια αποτελούσε σήμα κατατεθέν του οίκου Chanel. Αυτό έφερε γρήγορα σε ρήξη τα δύο μεγάλα ονόματα του κόσμου της μόδας, κι έτσι μετά ακολούθησαν πολλές “σκοτεινές” καταστάσεις που οι περισσότεροι αγνοούμε.

Σε αυτά ακριβώς τα συμβάντα θα επικεντρωθεί η νέα σειρά, υπενθυμίζοντας μας για άλλη μία φορά πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.