Κάπου εκεί ανάμεσα στο ατελείωτο doomscrolling, καμιά φορά μπορεί να πετύχεις και κάτι πολύ ευχάριστο, όπως τα βίντεο του Luke Millington-Drake. Βλέποντας ότι στο TikTok έχει ήδη περίπου 255 χιλιάδες ακολούθους, ενώ στο Instagram σχεδόν 40 χιλιάδες, αρχικά αναρωτιέσαι αν μέχρι τώρα ζούσες σε κάποια σπηλιά και γι’αυτό δεν τον είχες ανακαλύψει. Ωστόσο, σε καθησυχάζω και σου λέω ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Ο Luke Millington-Drake είναι ο ηθοποιός που κάνει τις καλύτερες μιμήσεις της Keira Knightley

Αρκεί να δεις ένα μόνο βίντεο για να επιβεβαιωθεί αυτός ο ισχυρισμός. Ξέρει πώς να προσαρμόσει κατάλληλα το πρόσωπο του, τα χείλη αλλά και τη φωνή του για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι αυτό το “ταλέντο” προέκυψε από το πόσο καλά παρατηρούσε την ηθοποιό στις ταινίες της. Θέλοντας και ο ίδιος να ασχοληθεί με την υποκριτική, έκανε αρκετές μιμήσεις της Knightley στον καθρέφτη του ως εξάσκηση. Όταν αργότερα σε μία δουλειά του ζητήθηκε να μιμηθεί κάποιον, το μόνο άτομο που μπορούσε να σκεφτεί φυσικά ήταν εκείνη.

https://www.instagram.com/p/CHyJOzHJDoQ/

Πέρα, όμως, από την ομοιότητα στο τρόπο ομιλίας, αυτό που εντυπωσιάζει επίσης είναι και η επιλογή των λέξεων. Αν μη τι άλλο, όλοι έχουμε συνδέσει την ηθοποιό με πολλές ιστορικές ταινίες. Εκεί συνήθως το σενάριο και το λεξιλόγιο είναι αρκετά επιτηδευμένα και προσεγμένα. Ανάλογα συμπεριφέρεται και ο Luke όταν αποφασίζει να μιμηθεί την ηθοποιό. Καταλήγει, έτσι, να ξεχυλίζει από βρετανικούς ιδιωματισμούς, παλιές εκφράσεις και σύνθετες λέξεις που προσφέρουν απίστευτο στόμφο -και γέλιο- σε όσα λέει. Αν μας ρωτάς, το ραντεβού της Keira Knightley με τον Hugh Grant είναι το αγαπημένο μας Όπως και η συνάντηση της αγαπημένης βρετανικής τριάδας: Knightley, Grant και Jude Law.

https://www.instagram.com/p/CHn0u-pp3_9/

Πέρα από αυτά, ο Luke εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός και ανήκει στην ομάδα The Groundlings Sunday Company

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, ωστόσο κατέχει και την αμερικανική υπηκοότητα. Ανάμεσα στις δουλειές που έχει κάνει στο θέατρο, έχει χαρίσει και τη φωνή του σε διάφορους animated χαρακτήρες. Με την ομάδα Groundlings Sunday Company γράφουν, αυτοσχεδιάζουν και ανεβάζουν μικρά σκετς και παραστάσεις όλο το χρόνο.

Αναπόφευκτα μετά από όλα αυτά μπορούμε να καταλήξουμε και να συμφωνήσουμε σε 2-3 πράγματα. Πρώτον, το όνομα του Luke Millington-Drake θα μας απασχολήσει αρκετά τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα, θέλουμε να δούμε μία μέρα στη μεγάλη οθόνη τον Luke στο πλευρό της Keira Knightley. Και γιατί όχι, να δούμε ένα remake του Notting Hill (1999) με πρωταγωνιστή τον ίδιο – ενώ ξέρεις τις απόψεις μας για τα remakes.