Σήμερα θα μιλήσουμε για τον έρωτα, για τον κεραυνοβόλο έρωτα, για τον έρωτα με την πρώτη ματιά, αυτόν που μπορείς να συναντήσεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Είναι αυτό το ξελόγιασμα του μυαλού όταν τα μάτια συναντιούνται, μένουν εκεί και τα λόγια πλέον είναι περιττά. Είναι αυτό το πιάσιμο στο στομάχι που δεν έχεις όρεξη να φας και να μιλήσεις παρά μόνο να ονειρευτείς. Να χορτάσεις πάθος και μανία. Να τσιρίξεις βουβά μέχρι να εκραγεί ο εγκέφαλός σου. Αυτό είναι έρωτας!

essential-chengyu-love-first-sight

Κι όταν όλοι οι ψυχολόγοι και οι επιστήμονες ξοδεύουν ώρες προσπαθώντας να εξηγήσουν τι είναι και αν υπάρχει τελικά το φαινόμενο «κεραυνοβόλος έρωτας», ματιές και συναισθήματα έρχονται να δώσουν απαντήσεις. Κι όταν όλοι λένε, ότι δεν υπάρχει, κακά να πάθουν. Κι όταν άλλοι λένε ότι υπάρχει, καλά να πάθουν.

Τριάντα δευτερόλεπτα λένε πως είναι αρκετά για να ερωτευτείς κάποιον ή έστω να καταλάβεις αν είναι ελκυστικός ή όχι. Σοβαρά τώρα, ποιός είναι σε θέση να χρονομετρήσει εκείνη τη στιγμή; Το θέμα είναι… να κοιταχτείτε μπορείτε; Δε σας λέω να κοιτάξετε εξονυχιστικά την εξωτερική εμφάνιση του άλλου, γιατί ο έρωτας δεν κοιτάει χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, ύψος, ηλικία και ντύσιμο. Αυτά τα «αταίριαστα» ζευγαράκια, για παράδειγμα,  που βλέπετε στο δρόμο να περπατούν χεράκι-χεράκι  και τα κοροϊδεύετε χαριτωμένα, κοιτάχτηκαν. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά, που θα δείτε κανέναν ροκά αξύριστο – γιατί υπάρχουν και αυτοί – και καμιά χαουζού κοκκέτα – όπως τις λέω εγώ -, να ξέρετε πως κοιτάχτηκαν πολύ.

Με λίγα λόγια, σας λέω να κοιτάξετε τα μάτια του μέχρι να νιώσετε την καρδιά σας να χτυπάει τόσο δυνατά, τόσο σπαστικά κι από το ξυπνητήρι που χτυπά. Να τον κοιτάτε σαν να είναι το μοναδικό άτομο που υπάρχει. Που σας συμπληρώνει. Το προσωπικό σας ναρκωτικό.  Και πού ξέρετε, κάποια μέρα μπορεί να αποτελέσετε και το προσωπικό του ξυπνητήρι!

Έρωτας, λοιπόν, είναι τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα στις 6 τα ξημερώματα, οι ατέλειωτες βόλτες, τα ξενύχτια, τα «θέλω να σε δω», τα «μου λείπεις» και τα «σε μισώ» σας, τα πρωινά σας μαζί, το τρέμουλο κάθε φορά που φιλιέστε λες και είναι η πρώτη, το καρδιοχτύπι κάθε φορά που βρίσκεστε λες και είναι η πρώτη, οι ψιθυριστές λέξεις και τα βλέμματα που ανταλλάσετε, οι σφιχτές αγκαλιές, οι τόσο σφιχτές σαν να μην υπάρχει αύριο. Έρωτας είναι όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου και που μόνο με πράξεις μπορείς να τα δείξεις.

Ερωτευτείτε, λοιπόν! Winter is coming…