Είναι αδιαμφισβήτητο πως το Λονδίνο είναι μία από τις πιο ενεργές θεατρικά πόλεις, καθώς κάθε χρόνο φιλοξενεί και παρουσιάζει πλήθος αξιόλογων παραγωγών. Κλασικά και μοντέρνα έργα, ενδιαφέρουσες σκηνοθεσίες και ηθοποιοί που όλοι θα θέλαμε να δούμε στο θέατρο βρίσκονται μόνιμα ανάμεσα στις επιλογές των θεατών που ζουν στο Λονδίνο ή… που το επισκέπτονται. Ανάμεσα στις εξαιρετικές επιλογές που μας προσφέρει η αγγλική πρωτεύουσα αυτήν την θεατρική περίοδο βρίσκονται οι παρακάτω, που με πολλή σκέψη διαλέξαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας, σε περίπτωση που οργανώνετε ταξίδι για Λονδίνο. Εμείς το ονειρευόμαστε ήδη!

The Ruling Class (West End Comedy)

1

Πρόκειται για την μαύρη κωμωδία του Peter Barns σε σκηνοθεσία Jamie Lloyd με τον James McAvoy στον κεντρικό ρόλο του παρανοϊκού σχιζοφρενή Βρετανού ευγενή που έχει το σύνδρομο του Μεσσία. Όταν πεθαίνει ο πατέρας του με έναν πολύ παράξενο τρόπο, ο νεαρός κληρονομεί την τεράστια περιουσία του, η οποία είναι αντικείμενο πόθου όλης της οικογένεια που συνωμοτεί για να του την πάρει με αποτέλεσμα όλοι να εμπλακούν σε μία ιστορία πανικού, τρέλας και φόνων. Το έργο θα παίζεται στο Trafalgar Studios 1 Theatre μέχρι τις 11/04/2015. 

Clarence Darrow (West End Drama)

2

Η παράσταση αφορά στην ζωή του γνωστού Αμερικάνου δικηγόρου Clarence Darrow που εργάστηκε σκληρά και καθιερώθηκε επαγγελματικά ως ταλαντούχος συνήγορος του πολίτη. Το έργο έγραψε ο David W. Rintels και το σκηνοθετεί η Thea Sharrock. Πρωταγωνιστεί ο συγκλονιστικός Kevin Spacey. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Old Vic Theatre από τις 03/03 μέχρι τις 11/04/2015.

Man + Superman (West End Drama)

3

O Simon Godwin σκηνοθετεί το γνωστό έργο του Bernard Shaw με τον Ralph Fiennes στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ανατρεπτικού επαναστάτη που στο πλαίσιο μιας συντηρητικής κοινωνίας αποφασίζει να παντρευτεί την κοπέλα που έχει αναλάβει υπό την κηδεμονία του μετά τον θάνατο του πατέρα της. Η παράσταση θα φιλοξενείται στο Lyttelton National Theatre από τις 25/02 μέχρι τις 17/05/2015.

The Elephant Man (West End Drama)

4

Το έργο του Bernard Pomerance σε σκηνοθεσία Scott Ellis αφορά στη γνωστή, αληθινή ιστορία ενός Άγγλου του 19ού αιώνα που έγινε σταρ ενός περιοδεύοντος τσίρκου με περίεργους ανθρώπους. Σταθμός στην ζωή του υπήρξε η γνωριμία του με τον γιατρό του, ο οποίος έμεινε έκθαμβος με την εξυπνάδα του ασθενούς του και την ανάγκη του για συντροφικότητα και αγάπη, δημιουργώντας μαζί του μια σχέση ουσίας και προσπαθώντας να τον προστατέψει από τις αμφιβόλου ποιότητας προθέσεις του περιβάλλοντος κόσμου. Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο Bradley Cooper. Η παράσταση που ήδη παίζεται στην Αμερική, θα φιλοξενηθεί στο Haymarket Theatre Royal από τις 19/05 μέχρι τις 08/08/ 2015.

Hamlet (West End Drama)

5

Το γνωστό συγκλονιστικό έργο έργο του William Shakespeare θα παρουσιάζεται στο Barbican Theatre από τις 25/08 έως τις 31/10/2015 σε σκηνοθεσία Lydsey Turner. Την ρόλο του μελαγχολικού, γοητευτικού πρίγκιπα Hamlet, που ασφυκτιά στο διεφθαρμένο περιβάλλον που ζει και αναζητά αγωνιωδώς μια διέξοδο, θα ενσαρκώσει ο ταλαντούχος κύριος Benedict Cumberbatch.

Enjoy!