Το ποδόσφαιρο ελκύει τους άνδρες όσο και μια ωραία γυναίκα. Ή και λίγο παραπάνω για να είμαστε ειλικρινείς. Για μας το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα άθλημα, ούτε μια συνήθεια. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί άνδρες (ναι, ναι straight) που δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και το θεωρούν χάσιμο χρόνου. Για τους περισσότερους όμως δεν είναι μια ενασχόληση ανούσια. Έχουμε λόγους πολλούς και καλούς που το παρακολουθούμε. Το ραντεβού μας κάθε σαββατοκύριακο με τη στρογγυλή θεά είναι αυτό που δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα. Μας θυμίζει τα παιδικά και ξέγνοιαστα χρόνια μας στις αλάνες και στα γήπεδα.

tumblr_mzm1zjylLn1s3jvszo1_500

Οι λόγοι;

  1. Καταρχάς, το ποδόσφαιρο είναι το πρώτο άθλημα που παίξαμε μικροί. Όλοι μας λίγο ή πολύ ξέρουμε να παίζουμε μπάλα. Και μας αρέσει, είναι η εκτόνωσή μας. 
  1.  Είναι ευκαιρία να μαζευτούμε με την παρέα μας, να παραγγείλουμε πίτσα, να πιούμε μπύρες μέχρι σκασμού, να βάλουμε τα πόδια μας στο τραπέζι και να βρίσουμε ανεξέλεγκτα στις δυνατές φάσεις του αγώνα. Να ξεφύγουμε για 90 λεπτά από το ροζ κουκλόσπιτο που σίγουρα έχετε μετατρέψει το σπίτι στο οποίο μένουμε. 
  1. Γιατί μας αρέσει να κερδίζουμε. Είναι από τη φύση του αρσενικού να έχει τα πρωτεία, επομένως  όταν νικάει η ομάδα μας είναι σαν να κερδίσαμε εμείς οι ίδιοι. Όταν το κύπελλο περνάει από χέρι σε χέρι είναι σαν να το κρατάμε κι εμείς στιγμιαία. 
  1. Γιατί το ποδόσφαιρο μας βγάζει τα ζωώδη ένστικτα που με τόσο κόπο έχουμε προσπαθήσει να καταπνίξουμε όταν είστε μπροστά. Η Κυριακή στο γήπεδο, είναι για μας η παιδική χαρά της ενήλικης ζωής μας. 
  1. Γιατί η στρογγυλή θεά είναι το μόνο θηλυκό που δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ (εκτός από τη μαμά μας φυσικά). Ακόμα κι αν την παραμελήσουμε για ένα διάστημα, θα είναι πάντα εκεί για μας, χωρίς να γκρινιάξει ποτέ. 

Extra tip: Αν μια γυναίκα θέλει να δει ποδόσφαιρο ο λόγος είναι ένας: οι 22 γυμνασμένοι μαντράχαλοι που τρέχουν πίσω από ένα αντικείμενο γένους θηλυκού, πιστεύοντας πως μια μέρα αυτοί οι ίδιοι τύποι θα τρέχουν πίσω από την ίδια. Γιατί μπάλα είναι και γυρίζει παιδιά…