Αγαπώ τις λίστες. Τοποθετώ τα πάντα το ένα κάτω από το άλλο και βάζω μια κουκίδα αριστερά. Αγαπώ πιο πολύ τις λίστες που αφορούν υλικά αγαθά. Άρα θα μπορούσες να με πεις υ-λιστή. Κι αν είναι για αγορές από το internet, e-λιστή.

Λιστής Savoir Ville

Και μιας και από σήμερα Ιούνης, να μια λίστα με τα πιο must have πράγματα στις διακοπές σου. Ναι, αν πας (κάπου θα πας, γι αυτό μην γκρινιάζεις).

Σταυρόλεξο. Κλασικό κι αγαπημένο. Ναι φλερτάρω με το να με πείτε αναχρονιστικό –στην καλύτερη- όμως ένα καλό σταυρόλεξο είναι η πιο ενδιαφέρουσα και συνάμα ανάλαφρη σπαζοκεφαλιά παραλίας. Κι ένας αρκετά καλός και safe τρόπος να πιάσεις κουβέντα σε άγνωστο πρόσωπο που σου προκαλεί το ενδιαφέρον. Το 3 καθέτως κανείς ρε παιδιά;

Βιβλίο. Ένα. Μικρό. Μέχρι 200 σελίδες. Όχι κλασική λογοτεχνία, όχι δοκίμια. Λένος Χρηστίδης, Γιάννης Σκαρίμπας, ακόμα και Τσιφόρος είναι ιδανικοί για να διαλέξεις.

Αντηλιακό. Ωραίο και σέξυ το μαύρισμα αλλά πρέπει να προσέχουμε. Ειδικά οι ανοιχτόχρωμοι. Σε κανέναν άλλωστε δεν αρέσει το κόκκινο δέρμα. Άσε που δεν ξέρεις αν θα έχεις πάντα κάποιον διαθέσιμο να απλώσει λίγο γιαουρτάκι στην πλάτη σου.

Το smartphone σου. Δυστυχώς ναι. Δεν λέω πως πρέπει να ασχοληθείς όπως ασχολείσαι τον υπόλοιπο χρόνο, αλλά αυτή η τόσο απαραίτητη πια συσκευή έχει μέσα μουσική –πολλή μουσική-, τραβάει φωτογραφίες, μπαίνει στο internet και Ω του θαύματος παίρνει και τηλέφωνο. Ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβεί μακριά από το σπίτι. Δεν αναφέρω καν το Instagram.

Να θυμάσαι πως τα πιο σημαντικά πράγματα στις διακοπές είναι αυτά που δεν παίρνεις μαζί σου όταν φεύγεις. Είναι η ενέργεια του νησιού, εκείνο το κορίτσι στο οποίο δεν μίλησες, τα τραγούδια που χόρεψες, τα χαράματα και τα ηλιοβασιλέματα κι εκείνο το συναίσθημα όταν πακετάρεις τα πράγματά σου.