Το να προσθέτεις ένα ακόμη κραγιόν στη συλλογή σου είναι μια ένοχη απόλαυση. Όχι μόνο δική σου προφανώς. Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία σε χρώματα που είναι σίγουρο πως όλο και κάποια απόχρωση θα σου έχει ξεφύγει. Από την άλλη έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές υφές matte, satin, liquid lipstick κτλ. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων περιμένουμε από ένα καινούργιο κραγιόν να έχει διάρκεια. Να μην αλλοιώνεται το χρώμα υπερβολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα τα lip stains μας έχουν λύσει τα χέρια. Πολλοί το ονομάζουν το «anti-liner lip look» μιας και χαρίζει το εφέ που θα είχες εάν περνούσες τα χείλη σου μόνο με ένα lip liner.

Η τεχνική του δεν είναι καθόλου δύσκολη και με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων το αποτέλεσμα θα μοιάζει σαν να βγήκες από κάποιο editorial.

bestmakeupidea.info

Αρχικά τα lip stains είναι πιο ξηρά στη σύσταση από ένα κλασσικό κραγιόν. Γίνονται ένα με τα χείλη και στην ουσία πέρα από το χρώμα ίσως φαίνονται και κάποιες μικράς ατέλειες. Η απολέπιση με ένα scrub χειλιών θα σε βοηθήσει πολύ πριν την εφαρμογή του μιας και θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τα χείλη σου θα είναι πιο μαλακά και ζουμερά. Στη συνέχεια εφάρμοσε ένα lip balm. Το να έχεις ενυδατωμένα τα χείλη, βοηθά στο να διατηρήσεις ότι προσπάθησες να βελτιώσεις με την απολέπιση. Τα ξεφλουδισμένα χείλη δεν θα φαίνονται μιας και το balm θα τα κρατά ενυδατωμένα.

Τέλος, το θετικό των lip stains δεν είναι μόνο η διάρκεια αλλά και η λιγότερη ποσότητα που χρειάζεσαι για τα εφαρμόσεις.

Το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις με τη χρήση τους είναι opaque σαν να έβαζες πούδρα πάνω σε ένα πιο satin κραγιόν για να το κάνεις matte. Επίσης, είναι πολύ ρευστή η υφή τους οπότε εάν το παρακάνεις μπορεί να βγεις από το φυσικό σου περίγραμμα και να φαίνεται λίγο πιο λερωμένο το look από όσο θα ήθελες. Παρακάτω σου έχω μερικές επιλογές για να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο στυλ και να το εντάξεις στην καθημερινότητα σου.

NYX
Glossier
MAC Powder Kiss
thebodyshop.com

Δες ακόμα:

Εύκολοι τρόποι για να έχεις πάντα τα πιο λαμπερά μαλλιά

Τα 4 καλύτερα foundation για ξηρές επιδερμίδες


featured image: Stylecaster