Θα μπορούσες να τον μπερδέψεις με τον γνωστό Bansky. Το ίδιο σατιρικός, κοινωνικά συνειδητοποιημένος, πολιτικά φλεγματικός και παιχνιδιάρης ο Levalet δημιουργεί τέχνη στους δρόμους του Παρισιού περνώντας δυνατά μηνύματα για τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας. Έχοντας πάντα ως βασικό στοιχείο το αστείρευτο χιούμορ του.

ob_0c3b06_enlevement-1 (Custom)

Ο Levalet, γνωστός και ως Charles Leva, ορμά στις ζωές των κατοίκων, των περαστικών του Παρισιού με τον δικό του καλλιτεχνικό μα και κάπως ανορθόδοξο τρόπο. Φιγούρες φτιαγμένες σε ρεαλιστικό μέγεθος, με την χρήση stencil ή graffiti ξεπετάγονται στους τοίχους, κρύβονται στις σκιές και καμιά φορά παίρνουν μιαν υπόσταση μέσω των αντικειμένων που είδη υπάρχουν εκεί γύρω. Μερικές φορές, ταχυδρομικά κουτιά κι άλλες κάδοι ακόμη και ηλεκτρικά καλώδια.

Ωστόσο η δουλειά αυτού του ιδιόμορφου καλλιτέχνη εκτελείται με μεθοδικότητα και προσοχή. Ο Levalet υπολογίζει τα πάντα έως ότου η ιδέα του υλοποιηθεί σε κάποιο σημείο του Παρισιού. Τριγυρνά τις γειτονιές, παρατηρεί τις ανθρώπινες αντιδράσεις, αφουγκράζεται το κλίμα που κυριαρχεί. Και κάπως έτσι, αναλόγως δημιουργεί. Εκφράζει την αγανάκτηση ίσως και τον θυμό των ανθρώπων. Η δουλειά του βγάζει συναισθήματα που οι πολίτες φοβούνται να δείξουν ή ξεχνούν πως νιώθουν.

Ένα κομμάτι της δουλειάς του φιλοξενήθηκε στην παριζιάνικη γκαλερί ‘Le cabinet d’ amateur’. Και προσφάτως μέσα από μια ακόμη έκθεση δόθηκε στο κοινό η δυνατότητα να ξαναθυμηθούν ίσως τα καλά θαμμένα συναισθήματα μέσα σε έναν μικρόκοσμο δημιουργιών. Χωρίς ποτέ να χάνει το χιούμορ του..

ob_888fbd_dsc-0017 (Custom) ob_28782d_peau-de-chagrin-1 (Custom) ob_a66145_exhibition-4 (Custom)