SVpost_140526_a SVpost_140526_b

Μια ακόμη φραουλένια συνταγή, απλά cupcakes βανίλιας με αφράτη βουτυρόκρεμα με μαρμελάδα φράουλα. Ελπίζω να μη σας έχω κουράσει με τις φράουλες (είναι η τέταρτη συνταγή τον τελευταίο ενάμιση μήνα με φράουλες), αλλά τέτοια εποχή πάντα φτιάχνω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ για να τις εκμεταλλευτώ όσο είναι ακόμα στην εποχή τους! Για τα κεκάκια βανίλιας με το γλάσο βουτυρόκρεμας θα χρειαστείτε:

Cupcakes:

¾ κούπας (105 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού baking powder

μια πρέζα αλάτι

85 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 κούπας ζάχαρη

1 αυγό

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/3 κούπας γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου

Βουτυρόκρεμα:

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα άχνη ζάχαρη

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάστε το ταψάκι για μάφινς με χαρτάκια για τα κεκάκια. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε σε μέτρια-δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (γύρω στα 3-4 λεπτά). Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σε 2-3 δόσεις εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Γεμίστε τις θήκες για τα κεκάκια μέχρι τα 2/3 τους. Βγαίνουν 10-11 κεκάκια. Ψήστε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Για τη βουτυρόκρεμα χτυπήστε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη μαρμελάδα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε και τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη και ομοιογενής. Όταν τα cupcakes είναι τελείως κρύα, απλώστε τη βουτυρόκρεμα είτε με ένα κορνέ είτε με ένα μαχαίρι για άλειμμα. Μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα της βουτυρόκρεμας για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

SVpost_140526_c