Τα αυγά, το βούτυρο, η ζάχαρη και ένα ολόκληρο λεμόνι θα ανακατευτούν και θα γεμίσουν μία τάρτα.

Tι θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

1 ολόκληρο λεμόνι

1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

βανίλια (προαιρετικά)

έτοιμη ζύμη τάρτας

ζάχαρη άχνη και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις: 

Προετοιμασία: Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόψε το λεμόνι σε κομμάτια και αφαίρεσε τους σπόρους. Βάλε τα όλα στο μπλέντερ και δούλεψε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αν προκύψουν μερικά μικρά κομμάτια φλούδας λεμονιού – είναι ΟΚ.

Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί τάρτας και πρόσθεσε τη γέμιση. Ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και διακόσμησε με μία φέτα λεμόνι.

Μπορείς να το σερβίρεις ζεστό ή να το αφήσεις να κρυώσει για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.

Σημειώσεις:

Χρησιμοποιήσε ένα ολόκληρο, κανονικό λεμόνι για αυτή τη συνταγή. Το λευκό μέρος του λεμονιού είναι το πιο πικρό. Αναζήτησε λεμόνια με πιο λεπτή φλούδα, για να το χρησιμοποιήσεις ολόκληρο. Εάν δεν αγαπάς τα πικρά φαγητά και το λεμόνι που έχεις έχει παχιά φλούδα, καλύτερα να αφαιρέσεις αρκετό μέρος από τη λευκή σάρκα.