Δεν αρχίζουν όλοι να «γκριζάρουν» την ίδια στιγμή και δεν είναι όλοι έτοιμοι να το δεχτούν με χάρη. Η παρακολούθηση των λευκών μαλλιών και των ριζών απαιτεί μια ορισμένη καθημερινή, ή σχεδόν καθημερινή, δέσμευση. Τακτικές επισκέψεις στον κομμωτή της εμπιστοσύνης μας ή στη φίλη μας που μας κάνει τη βαφή, για να μην αναφερθούμε στα έξοδα.

Η σχολαστική συντήρηση θα αφαιρούσε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχουμε, τον οποίο θα προτιμούσαμε να περνάμε με φίλους, με την οικογένεια, στο πάρκο ή σε συναυλίες και βραδινές εξόδους. Έτσι, βασιζόμαστε στις διορθώσεις, αφήνοντας στην άκρη τις μόνιμες και ημιμόνιμες θεραπείες, τουλάχιστον όσο μπορούμε. Μεταξύ αυτών των διορθώσεων είναι και τα χρωματιστά σπρέι για τις ρίζες, τα οποία γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας.

@sara_pozzi777

Cone coprire i capelli bianchi in 3 secondi? Io utilizzo un prodotto specifico il care&cover ma ti basta un qualsiasi ombretto opaco della tonalita dei tuoi capelli #hairtutorial #hairwhite #capellibianchi #perditadicapelli #pochicapelli #makeup #hairmakeup

♬ we fell in love in october – girl in red

Η τελευταία τρέλα του TikTok; Σκιά για τα μαλλιά

Τι γίνεται αν θέλουμε ένα προϊόν που είναι φθηνό και εύκολο στην εφαρμογή; Ένα προϊόν τύπου σκιάς μαλλιών, αλλά για τα μαλλιά, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και οι άνθρωποι βρίσκουν ήδη τρόπους να χρησιμοποιούν αντί γι’ αυτό τις παραδοσιακές σκιές ματιών, όπως συμβαίνει συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πιο ευρηματικούς και συνειδητοποιημένους ως προς τα απορρίμματα δημιουργούς.

Αυτό το είδος προϊόντος, εκτός από πρακτικό και φθηνό, προσθέτει όγκο στα μαλλιά, πλένεται, δεν βλάπτει τα μαλλιά, αφού είναι συνήθως απαλό, και είναι φορητό για διορθώσεις της τελευταίας στιγμής. Για τους πιο ευφάνταστους, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα χρώματα για να δώσει μια funky πινελιά στα μαλλιά, για ανταύγειες και για να τονίσει τις γραμμές.

Η πιο τολμηρή επιλογή

Τα λευκά μαλλιά, μας γερνούν και το να είσαι μεγάλη για μια γυναίκα είναι “κατάρα”. Το να δείχνεις μεγάλη στη σημερινή κοινωνία, δυσκολεύει την απόκτηση κύρους, σεβασμού και προσοχής και μας κάνει λιγότερο ελκυστικές. Και όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο χειρότερα είναι. Προφανώς, η κοινωνία μας το εμπεδώνει αυτό από νεαρή ηλικία και είναι πολύ δύσκολο να το αναιρέσουμε.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Ωστόσο, όλο και περισσότερες διάσημες γυναίκες και σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής αγκαλιάζουν τα γκρίζα και λευκά μαλλιά τους και τα επιδεικνύουν όμορφα ακόμα και σε μεγάλες εκδηλώσεις. Σκέψου μόνο τη Σάλμα Χάγιεκ, τη Λετίσια Ορτίζ, τη Μαρίνα Διαμαντή και την Πάμελα Άντερσον. Ίσως, σιγά σιγά, σταματήσουμε να βλέπουμε τα λευκά μαλλιά ως πρόβλημα και τα αγκαλιάσουμε γι’ αυτό που είναι: ένα σημάδι ότι ο χρόνος περνάει και ότι είμαστε αρκετά τυχερές που είμαστε εδώ για να το εκτιμήσουμε.