Το girly συναντάει το ροκ τη νέα σεζόν και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι άλλο στη θέση του ροκ παρά το κλασικό μαύρο δερμάτινο τζάκετ. Και πράγματι πόσο εξαιρετικό ένα floral top ή ένα μπροκάρ πουκάμισο με το μαύρο δερμάτινο; Αν και το τελευταίο αντικειμενικά πάει με όλα, η αντίθεση με το cuteness είναι μεγαλειώδης.

Δάνειο από την γκαρνταρόμπα του «μηχανόβιου» το ανδρόγυνο μαύρο δερμάτινο τζάκετ είναι το αστέρι της νέας σεζόν δίχως αμφισβήτηση. Το είδαμε στο Super Bowl να είναι η βασική επιλογή της Beyoncé, της Gigi Hadid, το είδαμε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για την Άνοιξη 2016, στη νέα καμπάνια IRO, στην Diesel, αλλά και αλλού.

Μαζέψαμε τα 10 βασικά κομμάτια της σεζόν με όλα τα ροκ vibes και το easy rider attitude, όπως τα είδαμε μέσα από τη Vogue του Παρισιού.

Το oversized μαύρο δερμάτινο τζάκετ με μεταλλικές λεπτομέρειες, το στενό μεσάτο που μόνο κολακεύει, το κλασικό από Acne Studios, το ιδιαίτερο textured type από Loewe, το δερμάτινο τύπου κάπα από Givenchy, το δικό μου αγαπημένο από Balenciaga.

Όποιο τύπο κι αν επιλέξεις, το μαύρο δερμάτινο τζάκετ είναι η θετική απάντηση σε κάθε fashion ερώτηση.

Gigi Hadid, leather jacket
Η Gigi Hadid συνδυάζει to leather jacket με λευκά sneakers – Top right: Saint Laurent by Hedi Slimane – Bottom right: Acne Studios
leatherjacketoraagapiseisxanasavoirvillegr4
Rock chic street style – Left: Loewe – Right: Anthony Vaccarello
leatherjacketoraagapiseisxanasavoirvillegr3
Top left: Givenchy – Bottom left: A.P.C.
leatherjacketoraagapiseisxanasavoirvillegr9
Center: Isabel Marant – Top right: Isabel Marant – Bottom right: Michael Kors
Left: Balenciaga - Right: IRO
Left: Balenciaga – Right: IRO