Για να έχεις επιλέξει να διαβάσεις αυτό το άρθρο δύο πράγματα συμβαίνουν, είτε είσαι ήδη φοιτητής και χρωστάς τα μισά ίσως και περισσότερα μαθήματα της σχολής σου διότι είσαι δυσαρεστημένος, ή βρίσκεσαι σε αυτούς που μόλις πέρασαν… στην 7η επιλογή τους κάπου στην Ελλάδα και το αγαπημένο τους άσμα αυτήν την περίοδο είναι το «η ζωή εδώ τελειώνει». lathos sxoli

Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια χρήσιμα tips.

Για όσους βρίσκουν τον εαυτό τους στην πρώτη κατηγορία:

Άμα έχετε χρονικό περιθώριο (είσαι 2ο έτος) μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις για καινούργια σχολή.

Βρείτε τι πραγματικά σας ενδιαφέρει και οραματιστείτε μελλοντικά τον εαυτό σας σε αυτό το επάγγελμα.

Μιλήστε με τους γονείς σας ή με τα αδέρφια σας για πιθανή υποστήριξη.

Πριν μιλήσετε με τους γονείς καλύτερα να έχετε ήδη ένα αρχικό πλάνο για να τους  μελλοντικούς σας στόχους, ώστε να σας πάρουν στα σοβαρά.

Δεν υπάρχει λόγος για άγχος, δεν είστε και στα 40, χρειάζεται ηρεμία και προγραμματισμός.

Εφόσον υπάρχει οικονομικό υπόβαθρο σκεφτείτε την ιδέα του εξωτερικού, βέβαια υπάρχουν προγράμματα υποτροφιών και επιδοτήσεων σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Τέλος εάν έχετε βρει αυτό που θέλετε να κάνετε και μπορείτε να αντεπεξέλθετε στην σχολή κάντε την καρδιά σας πέτρα και τελειώστε την. Όπως και να το κάνεις είναι κουλ.

Για τους φοιτητές της δεύτερης κατηγορίας, παρακάτω θα βρείτε και εσείς κάποια tips.

Καταρχάς ας μην δραματοποιούμε τα πράγματα πιο πολύ απ’ ότι τους αρμόζει, σιγά μην βάλουμε μαύρες πλερέζες επειδή δεν περάσαμε στην πρώτη μας επιλογή.

Που ξέρεις ότι δεν θα περάσεις καλά; Η καλύτερη ζωή για τους φοιτητές είναι σε έναν τόπο που περιμένει να τον εξερευνήσεις. Νέος κόσμος, νέες παραστάσεις, νέες καταστάσεις, νέος ΕΣΥ. Μην απορρίπτεις κατευθείαν την προοπτική «σπουδάζω σε άλλη πόλη».

Αν την απορρίπτεις όμως υπάρχει πάντα η επιλογή να ξαναδώσεις πανελλήνιες… ακούγεται τραγικό αλλά δεν είναι τόσο!

Επιλογή ιδιωτικής σχολής: Υπάρχουν πολύ καταρτισμένες ιδιωτικές σχολές, βρείτε προγράμματα που σας ενδιαφέρουν και ρωτήστε.

Και όπως αναφέρθηκε παραπάνω το εξωτερικό είναι σίγουρη λύση.

 Από κάτω θα βρείτε το bonus track για το συγκεκριμένο άρθρο.

Καλή τύχη!