Είσαι έτοιμη να βγεις. Έχεις φτιάξει μαλλί, νύχια, έχεις βάλει το πιο hot φόρεμα που κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά (για να μην πω στον κόσμο ολόκληρο), έχεις κάνει και το πιο εντυπωσιακό μακιγιάζ (αφού μελέτησες όλα τα tutorial που έχουν ανέβει στο youtube), ρίχνεις μια τελευταία ματιά στο καθρέφτη, λες «φτου σου κοπελάρα μου» κι βγαίνεις έξω για να κάνεις σαματά.

Και γυρίζεις μετά από ώρες σπίτι και πας να βγάλεις τους φακούς και κοιτάς στον καθρέφτη. Και παθαίνεις πανικό. «Πώς είμαι έτσι; Τόσες ώρες δηλαδή έτσι κυκλοφορούσα;» Έχει συμβεί πολλές φορές σε όλες μας. Λίγο θα τρέξει η μάσκαρα, λίγο θα απλωθεί το eye liner, λίγο θα εξαφανιστεί η σκιά, λίγο το ένα λίγο το άλλο, οι κόποι τόσων ωρών θα πάνε χαμένοι. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Συγκεντρώσαμε τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ ματιών για να ξέρεις τι να αποφύγεις την επόμενη φορά που θα βγεις για να κάνεις πάταγο.

Λάθος Νο1. Εφαρμόζεις πρώτα τη βάση στο πρόσωπο. Οι make up artists συμφωνούν σε ένα πράγμα: Πρώτα κάνε το περήφανο smoky eye look σου και μετά πέρασε το foundation στο πρόσωπό σου. Είναι δεδομένο ότι θα πέσουν κόκκοι από τη σκιά στο πρόσωπο και όταν προσπαθήσεις να την απομακρύνεις θα αφήσεις ένα «γκριζάρισμα» πάνω στα ζυγωματικά σου ή και κάτω από τα μάτια. Γι’ αυτό πρώτα μακιγιάζ ματιών, μετά μακιγιάζ στο πρόσωπο.

Λάθος Νο2. Το παρακάνεις με τη γραμμή eye liner. Μη δείχνεις υπερβάλλοντα ζήλο. Όσο πιο παχιά η γραμμή, τόσο μικρότερα φαίνονται τα μάτια σου. Συν ότι η υπερβολική ποσότητα eye liner αυξάνει και τον κίνδυνο να «τρέξει» περισσότερο προϊόν κατά το πέρασμα της ώρας.

Λάθος Νο3. Ξεχνάς το primer ματιών. Νομίζεις ότι υπάρχουν μόνο primer προσώπου; Μα φυσικά υπάρχουν και αντίστοιχα προϊόντα για τα μάτια! Και είναι και θαυματουργά. Βοηθούν τη σκιά να παραμείνει στη θέση της για ώρες και απορροφούν τη λιπαρότητα από τα βλέφαρα. Ακόμα να πειστείς;

Λάθος Νο4. Κοιμάσαι με το μακιγιάζ. Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός ότι δε στέκεται η σκιά στο βλέφαρο; Κι όμως. Εάν κοιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς, αυξάνονται ραγδαία και με γεωμετρική πρόοδο, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Κι αυτό δεν θα σε εξυπηρετήσει και πολύ στο επόμενο μακιγιάζ.

Διάβασε επίσης: Όσα beauty ποϊόντα χρειάζεσαι στο ραντεβού μαζί του και Τα tips της βιασύνης: πρωινό μακιγιάζ