Εάν λοιπόν είσαι στην κατάσταση “δεν προλαβαίνω” ή “προτιμώ να λιποθυμήσω στον καναπέ”έχουμε λύσεις.

Το πρωινό ξύπνημα για μένα είναι μαρτύριο. Δεν χαλαλίζω ούτε λεπτό από τον ύπνο μου και καταλήγω να τρέχω σαν τρελή, για να είμαι στην ώρα μου. Αυτή η κακή μου συνήθεια όμως, με έχει κάνει ειδικό στο θέμα “πρωινό μακιγιάζ” και παρακάτω μοιράζομαι την σοφία πολλών ετών πρωινής βιασύνης:

Μπορείς να ετοιμάσεις τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ, αλλά δυστυχώς όχι το μακιγιάζ σου. Μπορείς όμως να οργανώσεις τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσεις είτε στο μπάνιο σου, είτε στο νεσεσέρ που θα πάρεις μαζί σου.

Επίλεξε “έξυπνα” προϊόντα με πολλές ιδιότητες. Ποιος έχει χρόνο για αντιηλιακό, ενυδατική, make up; Διάλεξε αντιηλιακό με χρώμα ή κρέμες BB ή CC ή make up με αντιηλιακό δείκτη προστασίας. Και μην ξεχνάς ότι το πρωινό μακιγιάζ δεν πρέπει να είναι βαρύ. Όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα!

Κονσίλερ “το απαραίτητο”. Βάλε λίγο κονσίλερ κάτω από τα μάτια σου και άπλωσέ το ελαφρά με τα δάχτυλα. Σε μεγάλες βιασύνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτό. Απλώς μην ξεχάσεις να καλύψεις και τυχόν ατέλειες.

Μπορείς να παραλείψεις τις σκιές. Δεν είναι απαραίτητες για ένα πρωινό look. Η μάσκαρα όμως είναι. Τόνισε τις βλεφαρίδες σου περνώντας αρκετή ποσότητα.

Εάν θεωρείς must το να τονίσεις τα φρύδια σου, μπορείς με το ίδιο καφέ μολύβι να τονίσεις και τα μάτια σου.

Ρουζ, χωρίς υπερβολές. Υπάρχουν προϊόντα πολλαπλών χρήσεων σε μορφή στικ που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στα μήλα σαν ρουζ, στα χείλη, ακόμη και στα μάτια σαν ελαφριά κρεμώδη σκιά.

Εάν αγαπάς τα κραγιόν, ένα ζωντανό χρώμα θα κάνει τη διαφορά. Εγώ από την άλλη, για πρωί προτιμώ ένα ενυδατικό lip balm. Για όσες όμως θέλουν να το πάνε και ένα βήμα παραπέρα, μπορούν το lip balm να το χρησιμοποιήσουν και στα βλέφαρα αντί για σκιά. Τα “υγρά” βλέφαρα είναι τάση στο μακιγιάζ.

Δεν βαφόμαστε ποτέ στο αυτοκίνητο ενώ οδηγούμε. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και δίνουμε δικαιώματα για κρύα σχόλια σχετικά με πιάτα και κουζίνες.

Και κάτι τελευταίο: εάν δεν προλαβαίνεις, μην σκας! Και άβαφη μια χαρά θα είσαι. Άλλωστε υπάρχει και σχετικό κίνημα με βασική εκπρόσωπο την Alicia Keys.

Μπορείς να διαβάσεις ακόμα: Τα tips της βιασύνης: Μαλλιά την τρίτη ημέρα