Η διακόσμηση του χώρου σου είναι ένα καθαρά υποκειμενικό θέμα και έχει να κάνει με την αισθητική σου, το στιλ σου και τις ανάγκες σου. Θεωρητικά δεν υπάρχουν λάθη στη διακόσμηση ενός σπιτιού γιατί είναι κάτι που εκφράζει τον άνθρωπο που μένει σε αυτό και μόνο αυτός μπορεί να έχει άποψη.

Υπάρχουν όμως κάποια μικρά λάθη, που τα κάνουμε όλοι μας, όταν διακοσμούμε τον χώρο μας και που εάν καταφέρεις να τα αποφύγεις σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πιο όμορφο και αρμονικό. Ποια είναι αυτά;

Τοποθετείς τους πίνακες πολύ ψηλά

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WallofArt.com (@wallofartcom)

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο κοινά λάθη που βλέπεις στα σπίτια. Για κάποιο λόγο, νιώθεις πως είναι σωστό ένας πίνακας ζωγραφικής να είναι πολύ ψηλά -μήπως αυτό τον κάνει πιο ”σημαντικό”; – αλλά είναι λάθος. Για να υπάρχει ισορροπία στον χώρο θα πρέπει οτιδήποτε είναι στους τοίχους να είναι στο επίπεδο των ματιών σου.

Δεν αφήνεις καθόλου κενό χώρο

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ash (@asshyy)

Όταν νιώθεις αυτήν την ανεξέλεγκτη ανάγκη να αγοράσεις ένα ακόμη side table να θυμάσαι αυτό: το ότι χωράει στο σαλόνι σου δεν σημαίνει και ότι πρέπει να το αγοράσεις. Να σκέφτεσαι πάντα πως όταν στον χώρο σου υπάρχουν πολλά έπιπλα, αξεσουάρ, διακοσμητικά, δείχνει υπερφορτωμένος, και ίσως ακατάστατος. Προσπάθησε να κρατήσεις μια ισορροπία ανάμεσα στον γεμάτο και στον άδειο χώρο του σπιτιού σου.

Δεν δίνεις σημασία στον φωτισμό

Ακόμη και ο πιο όμορφος χώρος φαίνεται κακόγουστος κάτω από έναν κακό φωτισμό. Όταν διακοσμείς τον χώρο σου να λαμβάνεις υπόψη σου τόσο τις τεχνητές όσο και τις φυσικές πηγές φωτός. Να ξέρεις πως ποτέ δεν θα μετανιώσεις για την αγορά ενός φωτιστικού που θα αναβαθμίσει τον χώρο σου.

Διαλέγεις χαλιά σε λάθος μέγεθος

Κατά γενικό κανόνα, πάνω σε ένα χαλί θα πρέπει να χωράνε και τα τέσσερα πόδια ενός επίπλου. Και να περισσεύουν και ελάχιστα εκατοστά γύρω γύρω. Εάν έχεις πολλά έπιπλα στον ίδιο χώρο και δεν θέλεις όμως να αγοράσεις ένα μεγάλο χαλί μπορείς να πάρεις πιο μικρά κομμάτια και να τα συνδυάσεις έτσι ώστε να μην μένει τελείως κενός ο χώρος.

Κρεμάς τις κουρτίνες πολύ χαμηλά

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stitched (@madebystitched)

Όλοι έχουμε την εντύπωση πως οι κουρτίνες μας θα πρέπει να ξεκινάνε ακριβώς από το σημείο που ξεκινάει το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτα σε ένα δωμάτιο. Αυτό δεν είναι λάθος αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την πιθανότητα να βρίσκεσαι σε ένα πραγματικά ψηλοτάβανο σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει οι κουρτίνες να ξεκινάνε από πιο ψηλά αλλιώς ο χώρος θα μοιάζει μικρότερος και πιο αποπνικτικός.

featured photo: @_AkG