Τα λάθη στη διακόσμηση ενός χώρου είναι απολύτως αποδεκτά. Πιο συγκεκριμένα αν δεν είσαι «ειδικός», πολλές φορές δεν έχουν να κάνουν μόνο με θέματα ομορφιάς, αλλά και λειτουργικότητας του χώρου. Ο τρόπος που είναι διακοσμημένο ένα σπίτι, εκτός από το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δείχνει την αντίληψή του, τις επιθυμίες του, τις προτεραιότητές του και την αξία που δίνει στα πράγματα. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τις βασικές διακοσμητικές αρχές και επειδή λάθη σίγουρα γίνονται, ίσως ως διακοσμήτρια μπορώ να σε βοηθήσω λίγο, λέγοντας σου μερικά λάθη που προσπαθώ να αποφεύγω.

Ο φωτισμός

southshoredecoratingblog.com

Ο κατάλληλος φωτισμός είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε ένα σπίτι. Καλό θα ήταν να ξεφύγεις από το κλασικό φωτιστικό που κρέμεται από το ταβάνι. H αλήθεια είναι πως με αυτό τον τρόπο δεν διαχέεται ομοιόμορφα το φως στο δωμάτιο. Επίσης απόφυγε όσο μπορείς τα πολύ έντονα φώτα γιατί συνήθως δεν είναι αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο. Ιδανική επιλογή είναι πολλές διαφορετικές πηγές φωτισμού. Επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά μετατρέπουν αμέσως οποιοδήποτε χώρο, σε πιο cozy και φιλικό. Ταυτόχρονα κολακεύουν περισσότερο τη διακόσμηση σου και τονίζουν τις λεπτομέρειες αλλά και τα χρώματα. Η επιλογή κρυφού φωτισμού, είναι επίσης μια έξυπνη λύση.

Φωτιστικό δαπέδου Tripod wood black

Φωτιστικό δαπέδου Tripod wood black

Επιτραπέζιο φωτιστικό Louis mango

Επιτραπέζιο φωτιστικό Louis mango

Τα μικρά χαλιά

5 λάθη που προσπαθούν να αποφεύγουν οι διακοσμητές
Instagram/thedesignsouk

Σε αυτή τη περίπτωση, διαλέγουμε χαλί ανάλογα με το χώρο. Όσο χαριτωμένα και να είναι τα μικρά χαλιά τείνουν να μικραίνουν τον χώρο και να φαίνονται παράταιρα επειδή δεν καλύπτουν αρκετή από την επιφάνεια του πατώματος. Γενικά καλό θα ήταν το χαλί να είναι ανάλογο με τις διαστάσεις των επίπλων του χώρου. Για παράδειγμα, στην είσοδο θα τοποθετήσεις μικρότερο χαλί από αυτό του σαλονιού.

Χαλί Mars indigo

Χαλί Mars indigo

Οι τάσεις

studio52.blog

Είναι ωραίο να ενημερώνεσαι για τις τάσεις της μόδας και της διακόσμησης. Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την ενημέρωση από την πράξη. Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη είναι να ακολουθείς τυφλά τις τάσεις, μπορείς να πάρεις ενδιαφέρουσες ιδέες που θα σε εμπνεύσουν, αλλά πριν κάνεις οτιδήποτε, καλό είναι να γνωρίζεις αν το νέο μπορεί να εναρμονιστεί με το παλιό. Αν θέλεις να αγοράσεις έπιπλα, επίλεξε απλά και διαχρονικά σχέδια και δώσε τον αέρα της ανανέωσης με διάφορα διακοσμητικά τα οποία μπορείς να ανανεώνεις κάθε σεζόν.

Το παρελθόν

Instagram/alexishowick

Είναι λογικό να έχεις δεθεί συναισθηματικά με αρκετά αντικείμενα ή έπιπλα και να είναι δύσκολο να τα αποχωριστείς. Υπό συνθήκες, μπορείς να  εντάξεις στο χώρο σου, ορισμένα αντικείμενα, τα οποία, με τον κατάλληλο συνδυασμό, μπορούν να δώσουν έναν πιο vintage αέρα. Όμως τα περισσότερα μοιάζουν τόσο ξένα και συνήθως ξεχωρίζουν με άσχημο τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να τα πετάξεις, αλλά αν δεν ταιριάζουν στο σύνολο, φύλαξέ τα μέχρι να έρθουν ξανά στη μόδα και ίσως τότε τα χρειαστείς.

Συνωστισμός

amberinteriordesign.com

Το “less is more” είναι ο χρυσός κανόνας της διακόσμησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας χώρος πρέπει να είναι άδειος, να μην έχει χρώμα ή να είναι όλα ασπρόμαυρα. Πολύ συχνά βλέπουμε πράγματα διακοσμημένα σε ράφια, βιβλιοθήκες και τοίχους τα οποία παρατηρούμε ότι τελικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των αντικειμένων που τοποθετούνται στα ράφια και τα έπιπλα του σπιτιού, γιατί μπορούν να κάνουν τον χώρο να δείχνει ακατάστατος. Χρησιμοποίησε μόνο αντικείμενα που προσφέρουν χρηστικότητα και στιλ και άφησε το χώρο να “αναπνεύσει” αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Μπωλ Q3 ebony S

Μπωλ Q3 ebony S

Ανακάλυψε τα προϊόντα του Interni στο internistore.com