Πραγματοποιήθηκε το 10Ο ετήσιο δείπνο του LACMA το οποίο έφερε κοντά την ελίτ της μόδας, του Χόλιγουντ και της μουσικής, τιμώντας φέτος τον Steven Spielberg την Amy Sherald και Kehinde Wiley.

Το Μουσείο Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες (LACMA) είναι ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στη λεωφόρο Wilshire Boulevard στην περιοχή Miracle Mile του Λος Άντζελες.

Το LACMA ιδρύθηκε το 1961 και διαχωρίστηκε από το Μουσείο Ιστορίας, Επιστήμης και Τέχνης του Λος Άντζελες. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μετακόμισε στο συγκρότημα Wilshire Boulevard που σχεδίασε ο William Pereira.

www.lacma.org

Ο πλούτος και οι συλλογές του μουσείου αυξήθηκαν τη δεκαετία του 1980 και πολλά κτίρια προστέθηκαν από εκείνη τη δεκαετία και μετά.

Το LACMA είναι το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Προσελκύει σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Εκτός από εκθέματα τέχνης, το μουσείο περιλαμβάνει σειρές ταινιών και συναυλιών.

Το event του LACMA αναφέρεται συχνά ως Met Gala της Δύσης, καθώς περιλαμβάνει καλεσμένους από το χώρο της μόδας, τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη φιλανθρωπία, τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία.

Δες τι φόρεσαν οι αγαπημένοι διάσημοι: Elle Fanning, Paul Mescal, Phoebe Bridgers, Paris Hilton, Carter Reum, Jared Leto, Quenlin Blackwell, Lil Nas X, Diane Keaton, Miley Cyrus, Steven Yeun, Joana Pak, Tracee Ellis Ross, Ava DuVernay, Niecy Nash, Tyler the Creator, Anderson.Paak, Billie Eilish, Kirsten Dunst και Jesse Plemmons. 

Η χθεσινή βραδιά γιόρταζε έναν θρυλικό σκηνοθέτη τον Steven Spielberg και δύο εξέχοντες καλλιτέχνες-ζωγράφους τον Kehinde Wiley και την Amy Serald. Δύο καλλιτέχνες ορόσημο στην αφροαμερικανική τέχνη.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Leonardo DiCaprio και η έφορος του LACMA Eva Chow. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και οι Miley Cyrus, Lil Nas X, Jared Leto, Dakota Johnson, Ridley Scott, Salma Hayek, Eva Longoria, Phoebe Bridges, το καστ του «Squid Game», Paris Hilton, Addison Rae, Ava DuVernay, Tracee Ellis Ross, Guillermo del Toro, Jeff Bezos, Bob Iger, Billie Eilish, James Corden, Kodi Smit-McPhee, Jodie Turner-Smith, Serena Williams και Olivia Wilde.

Να σημειωθεί πως το γκαλά συνέπεσε και με τα εγκαίνια δύο εκθέσεων: «The Obama Portraits Tour» και «Black American Portraits».

Η έκθεση «The Obama Portraits Tour» παρουσιάζει τα επίσημα πορτρέτα του Προέδρου Obama από τον Kehinde Wiley και της Michele Obama από την Amy Sherald που στεγάζονται μόνιμα στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ινστιτούτου Smithsonian.