Πριν ταξιδέψεις σε άλλες πόλεις θα έπρεπε να είναι κανόνας να έχεις γνωρίσει καλά την δική σου και πριν ανακαλύψεις άλλα μέρη θα έπρεπε να έχεις ανακαλύψει όλες τις ωραίες γωνιές που βρίσκονται κοντά σου. Είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα να είσαι τουρίστας στην πόλη σου. Έστω και για μερικές ώρες.

Γιατί;

Γιατί δεν έχεις επισκεφθεί όλα τα μουσεία της πόλης σου

Όπως επίσης και όλα τα υπόλοιπα σημεία που δεν έχεις δει ή έχεις να δεις χρόνια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και το Νομισματικό είναι μερικά από τα πιο γνωστά που συναντάς στο κέντρο και περνάς συχνά μπροστά τους. Η ησυχία που θα βρεις σε ένα μουσείο είναι βάλσαμο κάθε φορά που κλείνει η πόρτα πίσω σου την φασαρία του δρόμου. Ενημερώσου για κομμάτια της ιστορίας που δε θυμόσουν καλά, θαύμασε την τέχνη, απόλαυσε αυτούς τους θησαυρούς. Συνήθως τα μουσεία έχουν και τα πιο ωραία καφέ.

Γιατί είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να είσαι τουρίστας

Γιατί ακόμα κι αν αποφασίσεις να νοικιάσεις για μερικές μέρες ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο, ξέρεις που θα βρεις φθηνό και καλό φαγητό και δε θα χρειαστεί να πάρεις δώρα για τους φίλους. Ξέρεις να διαλέξεις ένα οικονομικό ξενοδοχείο και γνωρίζεις καλά που να μείνεις για να αποφύγεις τα ταξί.

Γιατί αυτό θα σε κάνει καλύτερη οικοδέσποινα για τους φίλους που σε επισκέπτονται

Θα μάθεις καλά που πρέπει να πηγαίνεις και ποιο μαγαζί πρέπει να αποφύγεις. Θα εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου σε βόλτες που θα αναδείξουν την όμορφη πλευρά της πόλης σου και στο τέλος θα είσαι περήφανη ”ξεναγός”.

Είναι ένας καλός τρόπος για να βγεις από την ρουτίνα σου

Θα κάνεις διαφορετικές διαδρομές για τη δουλειά ή το μπαρ που σου αρέσει. Θα δεις νέες γωνιές στο κέντρο ή στη γειτονιά σου, θα βγάλεις φωτογραφίες για το instagram. Δοκίμασε να κοιτάζεις συχνά τα κτίρια ψηλά αφού είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να το κάνουμε. Δοκίμασε νέα μαγαζιά για φαγητό, βρες νέους χώρους για να πηγαίνεις για διάβασμα, άρχισε το τρέξιμο σε ένα πάρκο, πήγαινε για περπάτημα στην παραλία.