Τα περισσότερα αδέρφια, έχουν την τύχη να μην έχουν πολλά χρόνια διαφορά μεταξύ τους. Να κάνουν παρέα, να μιλούν για τους γκόμενους της ζωής τους (και όλα αυτά που περλαμβάνουν), να κανονίζουν διακοπές μαζί και φυσικά, να είναι καλά ώστε να γίνονται χάλια. Τι γίνεται όμως όταν μεγαλώνεις με μια διαφορά 8 χρόνων; Όταν εσύ αρχίζεις και μεγαλώνεις και η αδερφή σου έχει ήδη περάσει την εφηβεία της; Εγώ θα σου πω.

Παρακάτω θα βρεις μόνο αλήθειες. Τις 12 αλήθειες που μόνο οι άνθρωποι με μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα αδέρφια τους μπορούν να καταλάβουν.

1. Έμαθες πως είναι να σε αντιμετωπίζουν σαν μια μικρή κούκλα. Να σε ντύνουν, να σε πετάνε, να σε ξεμαλλιάζουν. Γι’ αυτούς ήσουν ένα παιχνίδι. Το αγαπημένο τους.

giphy-67

2. Έμαθες όλες σου τις βρισιές. Μετά πήγαινες στο σχολείο και έλεγες, έλεγες, έλεγες και έβαζες στο τέλος ένα “μου το πε η αδερφή μου”, το οποίο ήταν και η εγγύηση για να σε πιστέψουν.

giphy-68

3. Δεν τσακώθηκες ποτέ για το concealer που έχασε η αδερφή σου. Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να ήξερες τι είναι όταν ξεκίνησε εκείνη να βγαίνει ραντεβού.  Ούτε για ρούχα, ούτε για παπούτσια. Αν αυτό δεν είναι ευτυχία, τότε τι;

giphy-69

4. Κι όσο μιλάμε για ευτυχία, να σου θυμίσω πως ποτέ δεν καταφέρνατε να δείτε τηλεόραση χωρίς να τσακωθείτε. Γιατί εκείνη/ος ήθελε να δει τα Φιλαράκια κι εσύ ήθελες να δεις κάποια μεσημεριανή ταινία στον Alpha. Μετά κατάλαβες πως το STAR άξιζε περισσότερο. Αφού είχες δει παρά τη θέλησή σου 10 σεζόν Φιλαράκια.

giphy-63

5. Έμαθε να εκτιμά τις συμβουλές σου κι εσύ τις δικές της/του. Γιατί από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, αλλά και η εμπειρία μπορεί να μιλήσει για δέκα.

giphy-65

6. Έχετε ένα κοινό: Κάνεις σας δεν θέλει να μπλέκονται οι γονείς σας. Τσακώνεστε και μπλέκονται στα πόδια σας. Θέλει κάποιος να βγει (εκείνη/ος δηλαδή) και πρέπει να τον καλύψεις. Μη ρωτάς γιατί, απλά κάνε το. Εξ’ άλλου, να σου πω ένα μυστικό; Κανείς δε θα καταφέρει να μπει ανάμεσά σας.

giphy-62

7. Έμαθες πως είναι να σου λένε ότι είσαι υιοθετιμένη. Πολλές φορές. Από τους γύφτους.

giphy-66

8. Πάντα είχες μεγαλύτερους φίλους. Άσε που ήσουν και η πρώτη από την παρέα σου που πήγε σε κάποιο από τα ιστορικά μπαρ της Αθήνας. Όταν ήταν στα high τους.

giphy-59

9. Σε συνέχεια του προηγούμενου, σε έπαιρνε μαζί γιατί ήξερες πως να συμπεριφερθείς. Ή γιατί την πίεζαν οι γονείς σας. Πως νομίζεις ότι κατάντησες η γριά της τωρινής σου παρέας;

the-middle-sue-and-axl-heck-gif-5

10. Μπορείς να θυμηθείς τις πιο ωραίες ιστορίες από την σχέση σας. Δεν μετράει που οι περισσότερες είναι καφρίλες. Αυτές είναι στο Top5.

giphy-64

11. Καταλαβαίνεις πως είναι να έχεις έναν αδερφό υπερπροστατευτικό, ενώ προσπαθείς να αναπνεύσεις. Είτε μπλέξεις με τα ναρκωτικά, είτε με κάποιον μαλάκα γκόμενο, εκείνος θα είναι εκεί για σένα. Κι ας είναι φλώρος. Στα μάτια σου φαίνεται τέλειος.

giphy-60

12. Πέρα από όλα τα παραπάνω, ότι και να γίνει θα είστε οι καλύτεροι φίλοι. Όσο μίζερη κι αν σου έχει κάνει τη ζωή, η ευτυχία του να μοιράζεσαι την ζωή σου από πριν γίνεις καν ιδέα, δεν συγκρίνεται με κάτι. Δεν θα άλλαζες τα μεγαλύτερά σου αδέρφια με τίποτα στον κόσμο. Αλλά ταυτόχρονα, αν τα άλλαζες για τις καλύτερες τηγανητές πατάτες, θα σε συγχωρούσαν. Γιατί ξέρουν.

giphy-61

Διάβασε επίσης, Πως να βελτιωσεις τη σχεση που εχεις με τα αδερφια σου και 10 Λογοι για να τσακωθεις με τα αδερφια σου