Η πιο απλή “μακαρονάδα” που μπορείς να φτιάξεις και να την νιώσεις με όλες τις αισθήσεις σου γράφει η themothercook.

Βλέπεις το κατακόκκινο χρώμα της σπιτικής ντοματάδας. Μυρίζεις τη φρεσκάδα της ντομάτας που κατάφερες να κλείσεις σε ένα βάζο για τόσο καιρό. Νιώθεις την υφή της, που έχει μερικά κομμάτια πιο μεγάλα και άλλα πιο μικρά. Γεύεσαι την μοναδική γεύση, που μόνο η υπαίθρια καλοκαιρινή ντομάτα έχει. Ακούς (παιδικές) φωνές χαράς όταν αντικρίζουν το πιάτο τους οι παρευρισκόμενοι.

Τι χρειάζεσαι:

Σάλτσα ντομάτας:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο

300γρ ντοματάδα καλής ποιότητας

θαλασσινό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)

Πώς να το φτιάξεις:

Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και ρίχνουμε τη ντοματάδα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20′. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ελέγχουμε αν χρειάζεται ζάχαρη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Μυρωδικά που ταιριάζουν: Βασιλικός Δεντρολίβανο Μαϊντανό Θυμάρι Φασκόμηλο και πολλά άλλα.

Tip: Τα σκληρά μυρωδικά τα βάζουμε από νωρίς στην κατσαρόλα. Τα ευπαθή μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο τέλος.