Όταν χρησιμοποιείς τα λάθος εργαλεία, το ξύρισμα μπορεί να μοιάζει με επώδυνη αγγαρεία κυριολεκτικά, ειδικά εάν τα τσιμπήματα, τα κοψίματα και το έγκαυμα από το ξυράφι αποτελούν πρόβλημα για εσένα. Θα ξεχάσεις όλα τα παραπάνω όμως, εάν ακούσεις τους ειδικούς και δοκιμάσεις το “υγρό ξύρισμα”.

Γιατί το υγρό ξύρισμα είναι καλύτερο;

Το υγρό ξύρισμα περιλαμβάνει τη χρήση ενός πινέλου ξυρίσματος και ενός σαπουνιού ή μιας κρέμας ξυρίσματος, καθώς και λίγο ζεστό νερό, για τη δημιουργία αφρού. Στη συνέχεια θα κάνεις καλό μασάζ στο δέρμα σου με τον αφρό. Αν θέλεις, μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς παράλληλα τα ξυραφάκια μιας χρήσης, αλλά μπορείς να επιλέξεις το ένα και παλιομοδίτικο ξυράφι ασφαλείας. Σε συνδυασμό και τα δύο θα σου προσφέρουν ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Ο αφρός θα μαλακώσει το μούσι σου και θα διατηρήσει το δέρμα σου καλύτερα ενυδατωμένο, επιτρέποντας στη λεπίδα να κινηθεί πιο ομαλά. Κι αν επιλέξεις ένα ξυραφάκι ασφαλείας, θα αντιμετωπίσεις λιγότερους ερεθισμούς και λιγότερα κοψίματα από ότι όταν χρησιμοποιείς ηλεκτρικό ξυραφάκι.

Η χρήση καλής κρέμας ξυρίσματος, ενός μαλακού πινέλου ξυρίσματος και του αγαπημένου σου αρωματικού aftershave μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις ένα όμορφο ξύρισμα, χωρίς πληγές και τελικά να φαίνεται λαμπερό.

Μετάτρεψε λοιπόν, τη καθημερινή αγγαρεία σε μια πράξη που πραγματικά θα απολαμβάνεις. Στο χέρι σου είναι!

Τι θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις;

Ξυράφι ασφαλείας. Το ξυράφι ασφαλείας διαφέρει από το ξυράφι με φυσίγγιο στο ότι έχει μόνο μία λεπίδα, ενώ το ξυράφι με φυσίγγιο έχει από τρεις έως έξι λεπίδες. Τα ξυραφάκια ασφαλείας είναι κατασκευασμένα κυρίως από μέταλλο και διαρκούν πολλά χρόνια σε σύγκριση με τα απλά ξυραφάκια.

Πινέλο ξυρίσματος. Ένα πινέλο ξυρίσματος θα δημιουργήσει έναν πιο πλούσιο, παχύρρευστο αφρό που θα μαλακώσει και θα ανασηκώσει τις τρίχες που ξυρίζεις, ενώ παράλληλα κάνει την απολέπιση που χρειάζεται το δέρμα. Οι τύποι τρίχας για βούρτσες ξυρίσματος, συνήθως είναι κατασκευασμένες από φυσικές ίνες -από αγριογούρουνο, ασβό, κάστορα και τρίχα αλόγου, όμως υπάρχουν και συνθετικές εναλλακτικές λύσεις. Διάλεξε το υλικό που θα ταιριάξει απόλυτα στο δέρμα σου.

Aftershave. Τα aftershave κυκλοφορούν σε τρεις μορφές: βάλσαμα, gel και λοσιόν. Είναι πολύ σημαντικά, καθώς καταπραΰνουν και ενυδατώνουν το δέρμα μετά το ξύρισμα. Ορισμένοι ειδικοί, συστήνουν βάλσαμο αντί για ένα τζελ και να μετά να μην χρησιμοποιήσεις τη λοσιόν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βάλσαμα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, και το αλκοόλ όχι μόνο ξηραίνει το δέρμα αλλά σε τσιμπάει κιόλας αν έχεις τρυπηθεί στο ξύρισμα.

Πώς να κάνεις ένα σωστό υγρό ξύρισμα

Το υγρό ξύρισμα είναι κάτι εύκολο και απλό. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις τον κατάλληλο αφρό και να προσθέσεις λίγη κρέμα ξυρίσματος σε ένα μικρό μπολ μαζί με λίγο νεράκι. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το πινέλο σου και δούλεψε την κρέμα ώστε να κάνει αφρό.

Με το πινέλο άπλωσε τον αφρό προσεκτικά στο πρόσωπό σου. Σιγουρέψου πως καλύπτεις καλά όλες τις περιοχές τις οποίες θέλεις να ξυρίσεις και μετά άφησε για ένα λεπτό περίπου τον αφρό να μείνει στο πρόσωπό σου, ώστε να μαλακώσουν οι τρίχες. Μη ξεχάσεις να ξεπλένεις συχνά τη λεπίδα ώστε να μην φράξεις το ξυράφι με τρίχες.

Αυτό ήταν λοιπόν! Εάν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες αυτές, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα.