Πολύ συχνά θα κλείσεις ραντεβού δύο διαφορετικές ημέρες για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου και λιγότερο συχνά θα αναρωτηθείς αν είναι αυτή η σωστή σειρά, με την οποία πρέπει να τα κόβεις ή να τα βάφεις. Κάτι δηλαδή που έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα και αγνοούσες μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόψιμο των μαλλιών πρέπει να προηγείται του χρώματος αφού μόνο έτσι θα καταλάβεις ακριβώς πόσο σωστά κουρεμένα είναι τα μαλλιά σου για να υποδεχθείς το νέο σου χρώμα, στο καινούριο πλαίσιο του προσώπου σου.

Το χρώμα τις περισσότερες φορές, “γεμίζει” και δείχνει τη τρίχα πιο όμορφη, με αποτέλεσμα να πιστέψεις ότι δεν χρειάζεσαι έπειτα το κούρεμα.

Επιπλέον, όταν τα μαλλιά θα έχουν ανανεωθεί με το κόψιμο, τότε οποιοδήποτε χρώμα θα πάρει τη θέση ενός μαγικού ραβδιού και θα ταιριάξει αμέσως και περισσότερο από το προηγούμενο σε εσένα (άγραφος νόμος!).

Η διαδικασία του βαψίματος, μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο χρονοβόρα όσο διατηρείς τις περιττές “ουρές” στα μαλλιά σου ή ψαλίδα. Όταν στη συνέχεια επιχειρήσεις να τα κόψεις, ίσως χάσεις τις φωτεινές άκρες (συνέπεια της ψαλίδας και του χρώματος σε αυτή) και να καταλήξεις να τα βάφεις για δεύτερη φορά για να πετύχεις το πρώτο αποτέλεσμα.

Και τελικά, αν με έβαζε κάποιος να μετρήσω όλες τις προσωπικές “αποτυχίες”, θα σου έλεγα ότι δεν μπορείς να ζωγραφίσεις έναν τοίχο, αν πρώτα δεν τον έχεις κατασκευάσει 😉