Λένε ότι οι Παριζιάνες δεν νοιάζονται τόσο πολύ για τα μαλλιά τους. Μοιάζει σαν να λούζονται, να στεγνώνουν και να βγαίνουν. Παρόλα αυτά το γαλλικό στυλ είναι σέξι, cool, επιμελώς ατημέλητο. Το μυστικό τους είναι στους κομμωτές, με λίγη βοήθεια από τους colorists.

Πολλά layers και μακριά μαλλιά. Σκέψου αφέλειες ή layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Αν το παρατηρήσεις καλύτερα θα δεις πως αυτές οι ”στρώσεις” ξεκινούν κάπου ανάμεσα στο πηγούνι και τους ώμους, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών. Όλο το ζητούμενο στο κούρεμα είναι να επικεντρωθείς σε εκείνα τα μέρη που πλαισιώνουν και κολακεύουν το πρόσωπο.

Όσον αφορά το χρώμα; H βάση παραμένει φυσική και κάποια highlights επιλέγονται απλά για να φωτίσουν. Ο τρόπος που χειρίζονται το χρώμα και τις διεργασίες είναι όσο πιο φυσικό γίνεται. Αυτό κάνει τις αλλαγές να κρατούν περισσότερο και τις Γαλλίδες να κάνουν λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο. Κι εδώ είναι πολύ χρήσιμη η συμβουλή για πιο ανοιχτόχρωμες επιλογές πιο κοντά στο πρόσωπο, μένοντας στο φυσικό χρώμα σε όλο το υπόλοιπο κεφάλι.

Δες μερικές προτάσεις παρακάτω

Θα παρατηρήσεις ότι το κούρεμα σε layers μένει πιστό σε διαφορετικά μήκη. Οι αφέλειες ακολουθούν είτε lob κουρέματα είτε μακρύ καρέ. Και τα highlights σε χρώμα μένουν όσο πιο κοντά στο πρόσωπο γίνεται. Το κοινό σε όλες τις επιλογές είναι ο στόχος. Κι αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα. Οι Παριζιάνες αγαπούν να είναι φυσικές και το style τους να μην είναι σε τίποτα επιτηδευμένο.

featured photo: Edward Berthelot

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 9 ιδέες που πρέπει να δοκιμάσεις στα μαλλιά σου τις γιορτές