Ένα κοινό –μεταξύ Ελλήνων- αστείο, «κοροϊδεύει» τις Θεσσαλονικιές για τις υπερβολικές στυλιστικές τους επιλογές σε καθημερινή βάση. Η αλήθεια είναι … οτι είναι αλήθεια. Έχουμε αυτό το «κουσούρι», εμείς οι βόρειες, να στολιζόμαστε ακόμα κι αν πρόκειται να πάμε μέχρι το σούπερ μάρκετ. Από πού αλλού, άρα, θα μπορούσες να προμηθευτείς τα πιο πρωτότυπα κοσμήματα, αν όχι από τη Θεσσαλονίκη;

Παρακάτω θα μάθεις που μπορείς να βρεις στη συμπρωτεύουσα τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα χειροποίητα κοσμήματα για να ολοκληρώσεις τις εμφανίσεις σου.

Workshop Jewellery+Art

3

Υπάρχει από τον Απρίλιο του 2012 και βρίσκεται στο στενάκι Γρ. Παλαμά, στον αριθμό 6. Τα κοσμήματα του είναι συνώνυμο της απλότητας και της μοναδικότητας. Μέσα στο Workshop υπάρχει εργαστήριο κατασκευής των κοσμημάτων, που μπορεί ο καθένας να ρίξει μια ματιά και να παραγγείλει αυτό ακριβώς που φαντάζεται ως ιδανικό κόσμημα. Βάσεις των κατασκευαστών είναι κατ’ εξοχήν ο χρυσός, το ασήμι, οι ορυκτές πέτρες και το χαρτί.

Δημιουργίες Θεοδώρας

5

Ασχολείται με το κόσμημα από το 1999 και στο κατάστημα διαθέτει συλλογή από διάφορα χειροποίητα αριστουργήματα, Ελλήνων σχεδιαστών. Πρωτότυπα σχέδια, χρώματα, ημιπολύτιμοι λίθοι, ασήμι και χρυσός είναι οι λέξεις που περιγράφουν το περιεχόμενο της όμορφης γωνιάς στο κέντρο της πόλης, συγκεκριμένα, Καρόλου Ντηλ 16.

SugarSpell Design & Jewellery

2

Βρίσκεται Παλαιών Πατρών Γερμανού 16 και Παύλου Μελά και είναι η επιτομή της διακριτικότητας όσον αφορά τα δημιουργήματά του. Βραχιόλια, κολιέ, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια σε στύλ minimal και chic. Γήινοι τόνοι και κομψά διακοσμητικά από πέρλες και πέτρες.

The Artware Shop

1

Χρώμα, χρώμα, χρώμα! Μόνο αυτό μπορεί να περιγράψει απόλυτα τα αξεσουάρ που πουλάει το Artware. Πρωτότυπα μενταγιόν, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια, από απλά υλικά και σε καλές τιμές. Μπορείς να βρείς και πανέμορφες τσάντες, στο ίδιο χρωματιστό, boho στυλ. Τα προϊόντα όλα είναι χειροποίητα και μπορείς να τους ρίξεις μια ματιά από κοντά, στην Πλατεία Αριστοτέλους με Άθωνος, αλλά και να αγοράσεις τα απαραίτητα υλικά για να δημιουργήσεις εσύ το κόσμημα που θέλεις.