Δίπλα από το κρεβάτι σου υπάρχει εκείνο το πολύ πρακτικό, αλλά συχνά εγκαταλελειμμένο έπιπλο, το κομοδίνο. Συχνά η χρηστική του ιδιότητα χάνεται κάτω από ένα σωρό με βιβλία που θέλεις να διαβάσεις, περιτυλίγματα από σνακ, χαρτομάντηλα και βαρετά ξυπνητήρια. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκες μαζί του; Μήπως ήρθε η ώρα να το καθαρίσεις και να το ομορφύνεις με μερικές στιλιστικές λεπτομέρειες; Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι interior designers σε όλο τον κόσμο δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή, αλλά και τη διακόσμηση του.

 Η ισορροπία μετράει 

1

Χρησιμοποίησε αντικείμενα που διαφέρουν σε σχήμα και ύψος ώστε να δημιουργήσεις μια ισορροπημένη εικόνα. Για παράδειγμα αν το επιτραπέζιο φωτιστικό είναι αρκετά μεγάλο πλαισίωσέ το με αντικείμενα μικρότερων διαστάσεων. Όπως για παράδειγμα ένα βάζο με λουλούδια, ένα ρολόι και μερικά μικρά βιβλία.

 Συνδύασε τα χρώματα 

2

Το κομοδίνο λειτουργεί σαν ένα ανεξάρτητο έπιπλο, όμως έχε στο νου σου ότι βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το κρεβάτι και τα χρώματα που έχεις επιλέξει εκεί. Για να πετύχεις ένα απόλυτα αρμονικό αποτέλεσμα, επίλεξε διακοσμητικά που περιέχουν μέσα τους τις αποχρώσεις του κρεβατιού ή του παπλώματος.

Αντρική υπόθεση 

3

Το κομοδίνο ενός άντρα είναι συνήθως άδειο και βαρετό, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος! Ένα όμορφο επιτραπέζιο φωτιστικό, ένα φουτουριστικό ξυπνητήρι, ακόμα και μια σειρά από λευκώματα είναι ιδανικά για να δώσουν στυλ κρατώντας όμως τον αρρενωπό χαρακτήρα.

Less is more 

4

Αν η μίνιμαλ αισθητική είναι η αγαπημένη σου τότε μια λάμπα και μερικά κεριά δίνουν luxurious εικόνα χωρίς να το πολυφωνάζουν. Επίσης τα ανοιχτά χρώματα όπως είναι το κίτρινο, το μπλε ή το πράσινο, δίνουν μια αίσθηση καθαρότητας.

 Mix and match 

5

Και όμως τα κομοδίνα δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν! Ο μόνος κανόνας που χρειάζεται να ακολουθήσεις είναι να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος, ώστε να καταλαμβάνουν τον ίδιο όγκο και να μην υπάρχει παραφωνία. Επίλεξε παρόμοια διακοσμητικά και επιτραπέζια φωτιστικά για ένα ακόμα πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις τη διαφορά μπορείς να σκεφτείς αντισυμβατικά και να επιλέξεις κομοδίνα σε ιδιαίτερο σχήμα και χρώμα. Για παράδειγμα το έντονο κίτρινο τραβάει την προσοχή και δίνει στυλ στην κρεβατοκάμαρα.

www.luthers.gr / www.facebook.com.luthers.gr / instagram: luthers.gr

Φωτός:

1: http://www.thisisourbliss.com/2015/09/07/back-to-basics-week-1-how-to-style-a-nightstand/

2: http://www.bowsandsequins.com/2016/06/09/parisian-chic-blush-pink-bedroom-tour/

3: http://onekindesign.com/2015/03/20/55-sleek-and-sexy-masculine-bedroom-design-ideas/

4: http://theglitterguide.com/2017/01/10/a-home-that-beautifully-blends-tradition-and-trends/

5: http://www.popsugar.com/home/photo-gallery/21573758/image/21573768/Compatible-Differences