Η Ελπίδα δοκίμασε την paleo διατροφή περίπου πριν ένα χρόνο. ”Είναι αστείο, αλλά, αν με ρωτούσες πριν από ένα χρόνο, θα σου έλεγα ότι τρέφομαι σωστά, δεν κάνω υπερβολές, και τρώω από όλα και με μέτρο. Η μόνη μου (μεγάλη) παρασπονδία, το ήξερα από τότε αυτό, ήταν τα γλυκά που έτρωγα. Και μου φαινότανε βουνό να κόψω τη ζάχαρη! Τα κιλά μου δεν ήταν πολλά, 6-7 παραπάνω από αυτό που θεωρείται κανονικό.”

17124789_779563222208043_1475748119_n

Ξεκίνησα αυτή τη διατροφή, μετά από ιατρικές εξετάσεις που έκανα, και σύσταση από το γιατρό και τη διαιτολόγο μου. Θα πάρω τα πράγματα από την αρχή: την τελευταία δεκαετία είχα μία μόνιμη, καθημερινή, κούραση, συχνούς πονοκεφάλους που έτειναν να γίνουν τακτικές ημικρανίες, πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες, δεν κοιμόμουν καλά και είχα αρκετά συχνά κακή διάθεση. Κατά διαστήματα έκανα «περιοδείες» σε γιατρούς (διαφόρων ειδικοτήτων), αλλά δεδομένου ότι δεν είχα κάτι συγκεκριμένο, όλοι μου λέγανε ότι έφταιγε το άγχος. Και, ναι, δε λέω, η πίεση στη δουλειά δε βοηθούσε καθόλου την κατάσταση, αυτό ήταν ολοφάνερο. Αλλά δε μπορούσα να δεχτώ ότι θα έπρεπε να παίρνω καθημερινά αναλγητικά φάρμακα επειδή «δεν είχα τίποτα», και το άγχος δε μπορεί να φταίει για όλα. Κάτι άλλο έπρεπε να υπάρχει εκεί έξω. Γυρνώντας από δω κι από κει, σε κάποια στιγμή ήρθε μπροστά μου και η διατροφή αυτή. Έψαξα πολύ μόνη μου, διάβασα, κατέβασα επιστημονικά άρθρα, αλλά και συνταγές, και κατέληξα ότι η διατροφή μπορεί (και ίσως πρέπει) να είναι ένα μέρος της ολιστικής θεραπείας του οργανισμού μου.

Οκτώ μήνες μετά η Ελπίδα έχει δει την ενέργειά της να αυξάνεται, τους πόνους στις αρθρώσεις να έχουν μειωθεί κατά πολύ, τους πονοκεφάλους να έχουν εξαφανιστεί και τη διάθεσή της να καλυτερεύει. ”Δεν έχω πεινάσει στο ενδιάμεσο, μαθαίνω να ακούω τις ανάγκες του σώματός μου και να το προσέχω παραπάνω.”

Διάβασε περισσότερα στο facebook και στο instagram