Ο χορός αποτελεί μια πολύ καλή και ευχάριστη cardio προπόνηση. Πέρα από τα οφέλη στη ψυχική σου διάθεση, έχει και πολλά σωματικά οφέλη. Αυξάνει τον καρδιακό σου ρυθμό και βελτιώνει την αντοχή σου, ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων. Επιπλέον, με τον χορό «χτίζεις» μύες σε ολόκληρο το σώμα και γίνεσαι πιο δυνατή. Αλλά βοηθάει και στην καύση λίπους και στην απώλεια βάρους. Συντελώντας στην αύξηση της ευλυγισίας και στην καλύτερη ισορροπία σου.

Αυτό που είναι ακόμα πιο υπέροχο με το χορό, όμως, είναι ότι μαθαίνεις να χρησιμοποιείς τον πυρήνα του κορμού σου σε κάθε κίνηση. Ακόμα και όταν στέκεσαι. Κι αυτό, γιατί μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς όλους εκείνους τους μύες στο συγκεκριμένο σημείο που μερικές φορές παραμελούνται σε άλλες προπονήσεις. Όπως, για παράδειγμα, στα planks

Παρακάτω, θα βρεις ένα χορευτικό αρκετά απλό, για να το εκτελέσεις. Δε χρειάζεται να είσαι χορεύτρια, για να δοκιμάσεις αυτές τις κινήσεις. Διαρκούν μόνο 15 λεπτά και θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά, ενώ θα τονώσουν ολόκληρο τον κορμό σου. Να θυμάσαι πως είναι σημαντικό να κρατάς τους κεντρικούς μύες εμπλεκόμενους σε κάθε κίνηση. Αυτό σημαίνει να “τραβάς” μέσα τον αφαλό προς τη σπονδυλική σου στήλη και να χαλαρώνεις τους ώμους σου. Καθώς χορεύεις, θα νιώσεις ολόκληρη τη κοιλιά σου να γυμνάζεται. Από τους μικροσκοπικούς πλευρικούς μύες έως τους κάτω κοιλιακούς σου.

Η ρουτίνα είναι αρκετά απλή. Θα μπορείς εύκολα να την ακολουθήσεις. Για τα πρώτα 10 λεπτά, στέκεσαι, στρίβεις και λικνίζεσαι χορεύοντας. Έτσι, καταφέρνεις να στοχεύσεις σε όλους τους μύες του κορμού σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα mat μπορείς να γυμνάσεις εκτενέστερα τους κάτω κοιλιακούς. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα planks και τα καθίσματα, αυτή η προπόνηση είναι πραγματικά διασκεδαστική. Τόσο πολύ, που δε θα καταλάβεις πόσο γρήγορα θα περάσουν αυτά 15 λεπτά. Αν, λοιπόν, είσαι έτοιμη να το δοκιμάσεις, αρκεί να πατήσεις play στο βίντεο που ακολουθεί.

featured image: Flipboard