Συνέβη την άνοιξη του 2001, στην Ολλανδία, όταν οι Gert Jonkers και Jop Van Bennekom αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα ομοφυλοφιλικό περιοδικό. Το επονομαζόμενο BUTT. Έως το 2008 είχαν καταφέρει την έκδοση 24,000 τευχών σε παγκόσμια κυκλοφορία, πράγμα πολύ θετικό για ένα περιοδικό με τόσο επιβλητική και εκκεντρική θεματολογία.

1213438043022_f

Αν ποτέ πέσει στα χέρια σου, θα καταλάβεις γιατί το BUTT είναι μοναδικό στο είδος του. Δεν είναι απλώς ένα περιοδικό που ασχολείται με την ομοφυλοφιλία. Είναι κάτι σαν την κιβωτό αυτής της παγκόσμιας κοινότητας που σκιαγραφεί τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των ομοφυλόφιλων ανά τον κόσμο.

Σε μια πιο πεζή προσέγγιση μπορείς να το θεωρήσεις το Cosmopolitan του είδους του. Μα όπως είπα, σε μία πιο πεζή προσέγγιση. Το BUTT, δεν μοιάζει με κανένα περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας. Έχει κατορθώσει να εντάξει στο περιεχόμενο του, φωτογραφίσεις καθώς και συνεντεύξεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν αποδεχτεί και δημόσια την σεξουαλική τους ταυτότητα, όπως τον Γερμανό σχεδιαστή μόδας Bernhard Willhelm καθώς και πολλούς άλλους σαν τους Casey Spooner, Michael Stipe, John Waters, Heinz Peter Knes, Edmund White, Terence Koh, Walter Pfeiffer και Slava Mogutin.

sweater-bottom_WEB

Καθώς υπερασπίζεται το δικαίωμα της ανεξαρτήτου φύλου σεξουαλικής προβολής, το BUTT, θεωρείται από τα πιο προκλητικά περιοδικά. Οι φωτογραφήσεις του δηλώνουν ανοιχτά πως η σεξουαλικότητα του ατόμου οφείλει να είναι κάτι το ευρέως αποδεκτό, καθώς όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους αυτό το στοιχείο, ανεξαρτήτου σεξουαλικής προτίμησης. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει αγαπήσει και παραδεχτεί πως το εν λόγω περιοδικό είναι ένα μεγάλο βήμα στην αποδοχή και την έκφραση του διαφορετικού σεξουαλικού στοιχείου το οποίο οφείλει να αφομοιωθεί κοινωνικά.

Για το ολλανδικό περιοδικό δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι αναγνώστες είναι και η πηγή ζωής του. Όλοι μπορούν να ενταχθούν στην κοινότητα του, ελεύθερα στέλνοντας γράμματα, συνεντεύξεις, φωτογραφίες ακόμη και άρθρα. Ανήκουν όλοι σε μία μεγάλη οικογένεια. Τους “BUTTHEADs”.

ABE_SWIM_WEB

Το BUTT κυκλοφορεί παγκοσμίως, και είναι διαθέσιμο προς όλους. Στις ΗΠΑ καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείς να το βρεις στα καταστήματα American Apparel, πέραν των άλλων σημείων κυκλοφορίας. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά, και να γίνεις μέλος της οικογένειας του BUTT εδώ: www.buttmagazine.com