Η couture συλλογή της Ulyana Sergeenko για την άνοιξη 2015 ήταν ξεκάθαρα ένας πανηγυρισμός για τις ρωσικές παραδόσεις, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει η  πολυτάλαντη Ulyana μιας και εκτός από σχεδιάστρια, στο παρελθόν υπήρξε φωτογράφος και έχει εργαστεί και ως μοντέλο. Εμπνευσμένη από τον Ρώσο καλλιτέχνη Sergei Parajanov και τον ποιητή Mikhail Lermontov τα ρούχα της ενέπνεαν ρομαντισμό σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. 

1

Κάθε συλλογή της περιλαμβάνει στοιχεία παραδόσεων κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και όμως είναι πάντα τόσο διαφορετική και μοναδική.

Η Ulyana δίνει πάντοτε βαρύτητα στην λεπτομέρεια, στην τελευταία συλλογή της εμφανή ήταν τα χειροποίητα κεντήματα και τα εξαίσια κεντημένα μικροσκοπικά κρύσταλλα σε μετάξι, τα οποία όπως ανέφερε χρειάστηκαν 2 μήνες να κεντηθούν στο σκούρο μπλε φόρεμα της συλλογής της. Τα μεταξωτά φορέματα με κορσέδες σε γραμμή καμπάνας που είναι η επιτομή της θηλυκότητας όπως και οι παραμυθένιες κάπες, ήταν και θα είναι το σήμα κατατεθέν των συλλογών της ρωσίδας σχεδιάστριας. Η σιλουέτα των ρούχων βασιζόταν σε αρχιτεκτονική γραμμή, ξεκάθαρο ήταν το σχήμα των τρούλων του Ρωσικού ορθόδοξου καθεδρικού ναού, παρόλα αυτά ήταν πολύ τολμηρή και σύγχρονη.

2

Την παράσταση έκλεψαν τα πλατύγυρα καπέλα, ιδίως αυτό με το τούλι, οι κάπες με τα φτερά καθώς επίσης και με βολάν και τα τσαντάκια με περίτεχνες λεπτομέρειες και αναπαραστάσεις.

Source: style.com