Η φάση είναι κιμονό, και η Δύση επηρεασμένη από την παράδοση της Ανατολής προτείνει μια εξαιρετικά χαρούμενη, αεράτη και στιλάτη πρόταση για ένα πανωφόρι ακόμα και για το αεράκι των πιο ζεστών ημερών. Για τα βραδάκια στο νησί, για την παραλία αλλά και για την πόλη, την καθημερινή δουλειά και το βραδινό ποτό.

kimons 2 (Custom)

Το κιμονό αποτελεί παραδοσιακή Ιαπωνική ενδυμασία ενώ ετυμολογικά σημαίνει «κάτι που φοριέται» (ki: φοράω & mono: κάτι). Το κιμονό παραδοσιακά είναι μια πολύ μακριά ρόμπα, T-shaped, με φαρδιά μανίκια και στενό κολάρο για γιακά. Τα κιμονό τυλίγουν το σώμα πάντα με την αριστερή πλευρά από πάνω και δένουν με μια φαρδιά ζώνη που ονομάζεται obi. Επίσης, συνήθως φοριούνται με αντίστοιχα παραδοσιακά παπούτσια και κάλτσες.

Στην Ιαπωνία σήμερα αυτό το παραδοσιακό ένδυμα φοριέται από γυναίκες (αλλά και από άντρες) σπανίως και κυρίως σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις (γάμους, τελετές τσαγιού και άλλες επίσημες τελετές). Οι ανύπαντρες γυναίκες φορούν σε ειδικές περιπτώσεις ένα στιλ κιμονό που ονομάζεται Furisode και έχει πολύ μακριά μανίκια.

Το κιμονό έχει μοιραστεί ανάμεσα σε Κινέζικη και Ιαπωνική μόδα και χρονολογείται να ξεκινάει σαν gofuku στην Κίνα στις αρχές του 5ου αιώνα. Στη συνέχεια αλλάζει ονόματα και σχεδιάζεται όλο και πιο λεπτομερώς δίνοντας και παίρνοντας ερεθίσματα και από την Δύση.

kimons 3 (Custom)

Ερχόμενοι στο σήμερα, η τάση του «κιμονό» σημαίνει μακριά ή και πιο κοντή ρόμπα με έντονα patterns και χρώματα, φοριέται ανοιχτή σαν πανωφόρι και προτείνεται σε άπειρα σχέδια. Είτε boho είτε πιο ρομαντικό το στιλ τους, τα kimono σε γεωμετρικά ή πιο natural μοτίβα δανείζονται το όνομα και λίγα σχεδιαστικά στοιχεία του παραδοσιακού όπως τα φαρδιά μανίκια και το μήκος αλλά δεν δένονται σφιχτά. Αν είσαι του πιο έθνικ βρες ένα από αυτά τα κεντητά με τα κρόσσια ενώ αν κινείσαι σε πιο basic χρώματα και ρούχα τότε τα λουλούδια ή οι πεταλούδες πάνω σε ένα ήπιο background θα ταιριάξουν τέλεια στην καλοκαιρινή σου ντουλάπα.

kimons 4 (Custom)

kimons 5 (Custom)

­­­

Take a look & Wear-a-Thing!