Εάν είσαι ωραία και μόνη, στο ψυγείο σου υπάρχουν σίγουρα μερικά κρασιά, έτοιμες κομμένες σαλάτες και κάποια deli λιχουδιά. Αυτά φτάνουν και περισσεύουν για εσένα αλλά και για να δείξεις στον αγαπημένο σου οτι μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο πιάτο. Τι κρίμα όμως που ο 5χρονος γιος της φίλης σου δεν θα εκτιμήσει καθόλου τα φιλέτα σολομού πάνω στα φυλλαράκια ρόκας. Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε και σε αυτό.

Παρακάτω σου δίνουμε δύο yummy και πανεύκολες συνταγές που θα λατρέψουν τα παιδάκια που θα βρεθούν στο σπίτι σου και μπορούν και οι ενήλικες να απολαύσουν.

Ετοιμάσου για το βραβείο “fairy godmother” της δεκαετίας!

Το crispy κοτόπουλο φούρνου

 Kid-friendly γεύμα σε 1 ώρα

Υλικά:

¾ φλυτζάνι αλεύρι λευκό ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά 1 αβγό 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο1⅓ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού 1½ κουταλάκι σκόνη σκόρδουυκό 2 κουταλάκια αλάτι 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 2 ανοιχτά στήθη κοτόπουλο

¼ φλυτζάνι νερό

Θα χρειαστείς 3 μπολ. Στο πρώτο θα ανακατέψεις το αλεύρι και τα μπαχαρικά, στο δεύτερο το αβγό χτυπημένο μαζί με το νερό και στο τρίτο τα ψίχουλα ψωμιού και τη σκόνη σκόρδου. Πέρασε τα στήθη κοτόπουλου και από τα 3 μπολ για να κολλήσει πάνω τους η κρούστα και ακούμπησέ τα σε αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο. Άλειψε με το λιωμένο βούτυρο και ψήσε για 45 λεπτά.

Σαλάτα ζυμαρικών με μπρόκολο

 Kid-friendly γεύμα σε 1 ώρα

Υλικά:

ένα μπρόκολο σε φούντες ξύσμα ενός λεμονιού ¼ φλυτζανιού λευκό ξύδι αλάτι και πιπέρι 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά μπουστάρδα 2 κουταλάκια σκόνη σκόρδου μισό κιλό πένες

Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και άσε τα να κρυώσουν. Σε αντικολλητικό χαρτί ψήσε τις τουφίτσες μπρόκολου για 15-20 λεπτά αφού τις ραντίσεις με το μισό λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακάτεψε το ξύδι,το λάδι, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι για να φτιάξεις το dressing. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τις βρασμένες πένες, τις τουφίτσες μπρόκολου και το ξύσμα λεμονιού. Πρόσθεσε το dressing και πάγωσε τη σαλάτα για μερικές ώρες πριν σερβίρεις.

Macaroni and Cheese

CenterCutCook
CenterCutCook
Υλικά: 500 γρ μακαρονάκια 1 κουταλιά βούτυρο 1 πιπεριά jalapeno (προαιρετικά) 2 κουταλιές αλεύρι 1 κούπα γάλα 1 κουταλιά μουστάρδα 2 κούπες γρ τριμμένο τσένταρ 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη Βράσε τα μακαρονάκια και στράγγισε τα. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώσε το βούτυρο, σώταρε την πιπεριά και ρίξε το αλεύρι ανακατεύοντας για δύο λεπτά. Ρίξε το γάλα και όταν αρχίσει να βράζει χαμήλωσε κι άλλο τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τη μουστάρδα και τα τυριά και ανακάτεψε να ενωθούν τα υλικά. Βάλε τα ζυμαρικά στη σάλτσα σου και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε τα ζεστά.