Στους θύτες και στα θύματα ή αλλιώς, σε αυτούς που τσιμπάνε φαγητό από τους άλλους και σε αυτούς που οι άλλοι κλέβουν από αυτούς. Όπου και αν πιστεύεις ότι ανήκεις θα έχεις δει σίγουρα τα περίεργα βλέμματα στο τραπέζι την ώρα που γίνεται αυτή η άτυπη ανταλλαγή. Μπορεί να έχεις νιώσει και άβολα με αυτά. Για αυτό ήρθε μια καινούργια μελέτη ήρθε για να μας πει πως όταν μοιραζόμαστε φαγητό από το ίδιο πιάτο, ουσιαστικά βελτιώνουμε τις σχέσεις με τους γύρω μας. Τέλειο;

Μήπως τσιμπολογάς από το πιάτο του διπλανού σου;
http://modernlywed.com

Η μελέτη για την οποία μιλήσαμε έγινε σε χιμπατζήδες και έδειξε πως ως κοινωνικά όντα τα συγκεκριμένα ζώα, απολαμβάνουν τις μακροπρόθεσμες “συνεργατικές” σχέσεις. Τι πιο “συνεργατικό”, λοιπόν, από το να μοιράζεσαι το φαγητό σου με τους γύρω σου; Τι πιο “συνεργατικό” από το να τρως ουσιαστικά και το δικό τους; Αναρωτιέσαι σε τι οφείλεται αυτό; Φυσικά η συνήθης ύποπτη ορμόνη, η οξυτοκίνη ή όπως τη λέμε διαφορετικά, η ορμόνη της αγάπης. Τέλος, οι συγκεκριμένοι ερευνητές ισχυρίζονται πως αυτή η μελέτη αφορά και τους ανθρώπους.

Δες ακόμη: Nα μοιράζεσαι το φαγητό σου ή όχι;

Για αυτό το λόγο την επόμενη φορά που θα κλέψεις λίγο φαγητό από το διπλανό σου, θυμήσου να τους πεις πως γίνεται για καλό σκοπό. Δεν είναι cheating, είναι sharing! Έτσι για να συσφίξετε τις σχέσεις σας.