Πόσες φορές έχεις βρεθεί να αλλάζεις θέση στα ποτήρια και στα πιάτα ή να οργανώνεις τα ντουλάπια του μπάνιου και τα συρτάρια του δωματίου για να αποφορτιστείς συναισθηματικά;

Το τελευταίο διάστημα που οι εξελίξεις δεν φαίνεται να θέλουν να βοηθήσουν και τα άσχημα νέα με την παράταση του εγκλεισμού, επιβαρύνουν την κατάσταση, είναι λογικό να ψάχνεις τρόπους για να κρατήσουμε την ψυχούλα μας ήρεμη.

Σύμφωνα με έρευνες, τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξηθεί δραματικά οι περιπτώσεις ανθρώπων που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, πολλοί πέραν την ψυχοθεραπείας, προσπαθούν να αποβάλλουν το άγχος με διάφορους τρόπους όπως είναι η yoga, η κηπουρική, το τρέξιμο κ.λπ. Μια νέα τακτική είναι θα λέγαμε κατά κάποιον τρόπο η επιστροφή στις ρίζες. Η μεγάλη αγάπη των μαμάδων και των γιαγιάδων μας, το κέντημα.

Ναι καλά κατάλαβες, το κέντημα αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερο κοινό.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fenny Suter (@suterdesignco)

Όπως με τις περισσότερες χειροτεχνίες, έτσι και με το κέντημα, μπορείς να βρεις μια διέξοδο από το πιεστικό σου πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλές τεχνικές κεντήματος έκαναν την εμφάνισή τους στο Instagram, μιας και αποτελεί μια διασκεδαστική απόδραση σε σχέση με την τακτοποίηση των ντουλαπιών ή το πλύσιμο των πιάτων.

Παράλληλα δημιουργείς ένα χειροποίητο έργο τέχνης το οποίο θα προσθέσεις στη συλλογή σου.

Όπως λέει η Sophie MacNeil καλλιτέχνης η οποία συνέβαλε στο έργο της Singer η ενασχόληση με βελόνα και κλωστή ήταν ευεργετική για την ευημερία της, αρχίζοντας το ράψιμο σε μια πολύ αγχωτική περίοδο της ζωής της, παράλληλα έτσι μείωσε τον εθισμό στο κινητό της.

Κι αν σκεφτούμε πως το μεγαλύτερο άγχος μέσα στην ημέρα μας προέρχεται από τις ειδήσεις που παρακολουθούμε μέσω του κινητού μας, τότε ίσως να είναι αρκετά βοηθητική μια απασχόληση που μας κρατάει για ώρες μακριά του.

Σκέψου μια διαδικασία κατά την οποία θα πρέπει να εστιάζεις όλη σου την προσοχή στη δημιουργία μιας εικόνας, ενός ζώου, τοπίου κ.λπ. με πολλές και μικρές λεπτομέρειες που θα σε κρατούν απορροφημένη. Πόσο ευεργετικός μπορεί να είναι αυτός ο εθισμός που θα σε απομακρύνει από μια σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα και φαντάσου την ικανοποίηση που θα νιώσεις όταν θα ολοκληρώσεις το πρώτο σου έργο.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelly Ryan (@kellryan)

featured photo: @SUTERDESIGNCO