Γυναίκες κάθε ηλικίας υποφέρουν από τα συμπτώματα που σχετίζονται με ένα γενικά ευαίσθητο δέρμα, που υποφέρει από κοκκινίλες, αίσθηση τραβήγματος, ξεφλουδίσματος και μια έλλειψη άνεσης, η οποία επιδεινώνεται με τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

5 καθημερινες συνηθειες αν εχεις ευαισθητο δερμα

Σίγουρα η συμβολή ενός δερματολόγου στη βελτίωση της ευαισθησίας που εμφανίζεται είναι καθοριστική. Υπάρχουν όμως μερικά έξυπνα βήματα που μπορούν να κάνουν την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας ευκολότερη και αποτελεσματική.

Κατάλληλο καθαριστικό προσώπου

η χρήση ενός ήπιου, χωρίς αλκοόλ και σάπωνες καθαριστικού προσώπου μπορεί να αποδειχθεί το «κλειδί» στην καταπράυνση των συμπτωμάτων ενός ευαίσθητου, αντιδραστικού δέρματος.

Τονωτική λοσιόν

πρόκειται για ένα βήμα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπουμε, ακόμα και στην περίπτωση ενός ευαίσθητου δέρματος. Το βασικό σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι το προϊόν που επιλέγουμε να μην περιέχει αλκοόλ, αλλά κάποιο καταπραϋντικό παράγοντα, όπως είναι η αλόη, το εκχύλισμα αγγουριού και το υαλουρονικό οξύ.

Serum το θαυματουργό

ειδικά στην περίπτωση αυτή, η χρήση μιας συμπυκνωμένης φόρμουλας, που θα δράσει ταχύτερα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και θα της προσφέρει την απαραίτητη υγρασία και άνεση, είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη.

Αντηλιακό

πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε εστιάσει στην ανάγκη της καθημερινής χρήσης ενός αντηλιακού με υψηλή τιμή SPF; Ειδικά, στην περίπτωση μιας ευαίσθητης επιδερμίδας, το αντηλιακό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επένδυση προκειμένου να την προστατεύσουμε από επιπλέον επιδείνωση εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας.

Θερμοκρασία νερού

είναι μια λεπτομέρεια που, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, αμελούμε. Είναι πολύ σημαντικό η θερμοκρασία του νερού που πλένουμε το πρόσωπό μας, να μην είναι ούτε πολύ υψηλή, αλλά ούτε και χαμηλή. Στην πρώτη περίπτωση, το καυτό νερό θα αφαιρέσει πολύτιμα έλαια από την επιδερμίδα μας, αφήνοντας την εκτεθειμένη εντείνοντας την ευαισθησία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο καθαρισμός δεν θα είναι αποτελεσματικός, και υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ να επιδεινώσουν την κατάσταση.