Παραδοσιακά το φθινόπωρο είναι η εποχή των εκκινήσεων και της λήξης των διακοπών. Είναι και η εποχή που αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε γυμναστήριο αναλογιζόμενοι την εμφάνισή μας και τα κιλά που πήραμε στις διακοπές.

Ποιο όμως είναι το κατάλληλο γυμναστήριο και τι πρέπει να προσέξουμε;

1. Η καθοδήγηση: είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν είσαι αρχάρια, να είναι ένας χώρος που να διαθέτει καταρτισμένο και διαθέσιμο προσωπικό. Να υπάρχουν γυμναστές που αφού πάρουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τη φυσική σου κατάσταση, την υγεία και τον τρόπο ζωής σου, να ετοιμάσουν ένα ατομικό πρόγραμμα, το οποίο θα ανανεώνεται-τροποποιείται τακτικά.

Προσοχή! Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής για το «προπονητικό» παρελθόν και το ιστορικό υγείας σου (πρόσφατοι τραυματισμοί, φάρμακα, ενοχλήσεις, ευπάθειες). Έτσι, βοηθάς το γυμναστή να φτιάξει ένα πρόγραμμα με ασκήσεις προσαρμοσμένες σε εσένα, που θα ωφελήσουν χωρίς σωματική επιβάρυνση.

2. Η παρακολούθηση: φρόντισε να υπάρχουν γυμναστές που θα παρακολουθούν αν εκτελείς σωστά τις ασκήσεις, διορθώνοντάς σε, αν χρειαστεί, και θα κάνουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο πρόγραμμά σου. Επιπλέον, θα σε συμβουλεύουν και παροτρύνουν, ειδικά τις μέρες που δεν θα έχεις διάθεση για προσπάθεια.

3. Να έχει ποικιλία παροχών: Σε πολλούς αρέσουν τα ομαδικά προγράμματα, σε άλλους τα μηχανήματα, σε άλλους η πισίνα. Όποια μορφή γυμναστικής και αν επιλέξεις, η παροχή υπηρεσιών, θα σε διευκολύνει και θα σε βγάλει από τη μονοτονία, ενώ θα ωφελήσει και το σώμα σου, το οποίο προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις ασκήσεις που υποβάλλεται, αλλά κάποια στιγμή τις συνηθίζει, οπότε το κέρδος είναι μικρό. Αλλαγή ρουτίνας, λοιπόν!

4. Ο χώρος: Ένα καθαρό περιβάλλον που τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ειδικά στους χώρους των αποδυτηρίων, που είναι ευχάριστο και επαρκές για την εκγύμναση των μελών του, ιδιαιτέρως τις ώρες αιχμής, είναι από τις πιο σημαντικές παραμέτρους, για να γυμνάζεσαι άνετα και στο χρόνο που επιθυμείς!

5. Η απόσταση: Το να βρίσκεται κοντά στην δουλειά ή στο σπίτι σου, βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου και σαφώς σε κινητοποιεί, ενώ συμφέρει και οικονομικά, αφού δε χρειάζεσαι μέσα μεταφοράς ή αυτοκίνητο.

6. Η τιμή, last but not least! Οι εποχές μας ωθούν σε οικονομικές λύσεις και είναι σοβαρός λόγος να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά χρειάζεται προσοχή. Mην πέφτεις στην παγίδα των φθηνών τιμών που δεν εξασφαλίζουν άλλες σημαντικές προϋποθέσεις. Δες, αν οι παροχές ανταποκρίνονται σε όσα πληρώνεις και υπολόγισε με τη βοήθεια ενός σωστού προγραμματισμού το διάστημα και τα χρήματα που θα αφιερώσεις.

Από εμάς καλή αρχή!

Δες ακόμα: 5 κινήσεις του box που θα σε γυμνάσουν όπως τη Gigi