Το σαββατοκύριακο που πέρασε περάσαμε την γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου, αφήσαμε πίσω μας την Ναύπακτο και περίπου 50χλμ εκτάσεων ΜΟΝΟ με έλατα, κάστανα και πλατάνους μετά βρεθήκαμε στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.

DSC_0030 (Custom)

DSC_0029 (Custom)

Η Άνω Χώρα Ναυπακτίας είναι ένα μικρό χωριό σε υψόμετρο 1200 μ.,  με ελάχιστους κατοίκους, καθαρό αέρα, καστανόλογκους. Το κάστανο στήριζε την οικονομία του χωριού από τα χρόνια του Βυζαντίου, έτσι, οι καστανιές καλλιεργούνται αιώνες τώρα στο χωριό, ενώ οι άγριες ποικιλίες τους κοσμούν τις γύρω βουνοπλαγιές ανάμεσα στα έλατα. Εδώ βρίσκεται το ξενοδοχείο Crystal Mountain Hotel, εδώ αναβιώνει κάθε Οκτώβρη και η Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου.

IMG_2877 (Custom)

Το ίδιο Σάββατο που βρεθήκαμε και εμείς στο ξενοδοχείο γινόταν και η συγκομιδή της σοδειάς από καστανιές του είδους Μαρόνια. Σχεδόν όλοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου, μικροί και μεγάλοι, ανηφορίσαμε στο ιδιόκτητο καστανόδασος του Crystal Mountain Hotel, μαζέψαμε όσα κάστανα θέλαμε ο καθένας, κάναμε βόλτες με τα υπέροχα άλογα της περιοχής, απολαύσαμε ήλιο και καθαρό αέρα, ήπιαμε τσίπουρο “Μαλαγουζιά”, ψήσαμε κάστανα ΚΑΙ μάθαμε από την μαγείρισσα του ξενοδοχείου πως να φτιάχνουμε την βελούδινη καστανόσουπα. 

DSC_0041 (Custom)

DSC_0042 (Custom)

DSC_0045 (Custom)

DSC_0054 (Custom)

IMG_2913 (Custom)

IMG_2903 (Custom)

IMG_2896 (Custom)

IMG_2895 (Custom)

DSC_0067 (Custom)

Ζηλέψαμε τα μικρά παιδιά που απασχολήθηκαν στο εργαστήρι χειροτεχνίας και έπαιξαν κυνήγι θησαυρού με έπαθλο ένα σεντούκι με καραμέλες και σοκολάτες. 

IMG_2956 (Custom)

Αυτό το σαββατοκύριακο στην Άνω Χώρα θα γίνει η γιορτή του κάστανου και του τσίπουρου. Αν χάσεις αυτό τότε φρόντισε να παρακολουθείς την σελίδα τους στο facebook γιατί πολύ συχνά διοργανώνουν υπέροχα σαββατοκύριακα με υπέροχες δράσεις και υπέροχες γεύσεις.

IMG_2882 (Custom)