Χορευοντας στον Αερα με την Κατερινα Σολδατου

Η Κατερίνα Σολδάτου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα της χρόνια στην Αγγλία, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

page2-1000-full

Έχει σπουδάσει χορό, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με διάφορες μορφές γυμναστικής και πολεμικών τέχνων. Τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει μια ιδιαίτερη μορφή χορού, ο «εναέριος χορός» (aerial dance). Θέλαμε να μάθουμε περισσότερα, μιλήσαμε με την Κατερίνα και μας έλυσε όλες μας τις απορίες:

Το aerial dance πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική στα 70's με trapeze. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια στο Aerial Ever After.

Ασχολούμαι αρκετά χρόνια. Μέσα από την πορεία μου στον κλασσικό αθλητισμό και τις σπουδές μου στο χορό καθώς και την μελέτη μου σε θέματα performance και παρουσίασης χορογραφιών με διαφορετικά θέματα, κατέληξα στο Aerial Ever After.

Ο χορός στον αέρα βελτιώνει το στήσιμο, την ευκινησία και τον ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα μας γυμνάζει. Επιπροσθέτως προσφέρει ευλυγισία, ελαστικότητα και φυσικά την ενδυνάμωση όλων των μυικών ομάδων ταυτόχρονα.

Το χαμηλότερο ύψος στο οποίο μπορεί κανείς να κάνει aerialdance είναι στα 3 μέτρα και το μέγιστο ύψος χωρίς όριο. Τα ειδικά στρώματα ασφαλείας και η σωστή καθοδήγηση εκμηδενίζουν τις πιθανότητες να πέσει κάποιος και να πάθει ζημιά.

Για να ξεκινήσει κανείς δεν πρέπει να είναι αναγκαστικά γυμνασμένος. Σίγουρα βοηθάει αλλά επειδή η διαδικασία εκμάθησης και ενδυνάμωσης γίνεται σταδιακά, το σώμα δυναμώνει και ενεργοποιείται κατάλληλα ώστε να τα καταφέρει.

Οι υψοφοβικοί θα βοηθηθούν. Όπως προανάφερα, όλα έτσι και το ύψος αυξάνεται σταδιακά. Ο χώρο του Aerial Ever After διαθέτει μια ειδική κατασκευή για αρχάριους στα 3 μέτρα.

Στη χώρα μας το aerial dance είναι στην απογείωση του και οι τιμές του είναι λογικές και προσιτές για όλους.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.