Μήπως διψάς για μόδα; Τότε ίσως θέλεις να ρίξεις μια ματιά στο καινούργιο μπουκάλι της PepsiCo για την εβδομάδα design στο Μιλάνο. Η ομάδα της PepsiCo μαζί με τον μοναδικό designer Karim Rashid, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βγει κάτι λιτό και συνάμα διασκεδαστικό. Τα μπουκάλια που δημιούργησαν λοιπόν, λέγονται Prestige Bottles, όπως και μια σειρά από αξεσουάρ που τα συνοδεύουν. Γιατί άμα είναι να το κάνεις, κάντο όπως εσύ ξέρεις καλύτερα.

Το αστείο (ή και όχι τόσο αστείο όσο τέλειο) είναι πως αυτή η συνεργασία ανάμεσα στον  Karim Rashid και την PepsiCo προέκυψε από την φιλία του με τον CDO (Chief Design Officer) της PepsiCo, Mauro Porcini, με στόχο το να δημιουργήσουν κάτι απλό και λίγο φουτουριστικό.

“Θέλαμε κάτι ασυνήθιστο, απρόβλεπτο και φιλόδοξο” είπε ο Porcini. Ενώ συνέχισε λέγοντας πως “Το αποτέλεσμα είναι μια πρωτοπορία που κάνει ένα mix ανάμεσα στον κόσμο της ομορφιάς και των καλλυντικών με την αλχημία και τα φίλτρα”. Αυτά τα Prestige Bottles, έχουν το καθένα τους μια διαφορετική όψη ανάλογα με το brand στο οποίο ανήκουν. Με μερικές βούλες και ρίγες της Pepsi για το κλασικό μπλέ μπουκάλι της, ένα ασημένιο τριγωνικό πιο sport pattern για την Pepsi Light και για το τέλος, το μπουκάλι της Pepsi Max είναι ντυμένο σε ένα houndstooth-inspired print.

Η υπόλοιπη σειρά της PepsiCo για την εβδομάδα design στο Μιλάνο αποτελείται από έναν μεταλλικό κουβά για παγάκια, μια γυάλινη θήκη για το μπουκάλι και μια ασημένια βάση ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτό. Όλα αυτά δεν έχουν βγει ακόμη στην αγορά αλλά προβλέπεται να κάνουν τον δικό τους χαμούλη στον κόσμο του Instagram προσεχώς.

Karim Rashid Prestige Bottles Savoir Ville

Και αν τελικά αυτή η συνεργασία πετύχει, δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αφού ο Rashid έχει επηρεάσει πολλούς σχεδιαστές στον χώρο της μόδας και του design. Επίσης, έχει δημιουργήσει πάνω από 3,000 designs που παράγονται όσο μιλάμε, από αθλητικά παπούτσι μέχρι θήκες για σαπούνια, ενώ έχει δουλέψει με brands όπως η Veuve ClicquotAlessi,και ο Kenzo. Το να σχεδιάσει όμως ένα μπουκάλι για την Pepsi ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αφού ο ήρωάς και είδωλό του ήταν ο designer Raymond Loewy, ο οποίος είχε σχεδιάσει ένα μπουκάλι της Coca Cola.

“It is more timely than timeless” 

(Φωτογραφίες: dezeen.com)